Američki Gtech zainteresiran za kupnju Državne lutrije Srbije

Autor: Poslovni dnevnik , 20. listopad 2013. u 22:00
Državna lutrija Srbije posluje s dobiti

Ne zna se hoće li Amerikanci privatizirati Lutriju Srbije ili će nakon ulaganja sudjelovati u upravljanju uz podjelu dobiti.

Američka tvrtka Gtech iskazala je zanimanje za Državnu lutriju Srbije, pišu Večernje novosti.

Kako navodi taj list, vlasnici jedne od najvećih svjetskih kompanija koje se bavi igrama na sreću, imaju zakazan razgovor s predstavnicima vlade Srbije, a još nije poznato da li će doći do promjene vlasničke strukture ili će kompanija nakon ulaganja sudjelovati u upravljanju Lutrijom, uz podjelu dobiti. Novosti tvrde da bilo je nagovještaja da će Gtech postaviti svoj menadžment, kako bi poboljšao poslovanje kompanije i imao pravo na dio zarade, ali bi tvrtka i dalje ostala u vlasništvu srpske  države. U Državnoj lutriji Srbije kažu da nemaju nikakva saznanja o tome da će američka kompanija postaviti svoj menadžment, tj. da će biti privatizirana.

"Nastavljamo bez obzira na tvrdnje u pojedinim medijima i privodimo kraju uspješnu poslovnu 2013. godinu, očekujući dobit od oko milijun eura", kažu u Lutriji.Za prvih šest mjeseci prihod Lutrije Srbije od igara na sreću bio je 580,2 milijuna dinara. Kada se pribroje prihodi ostvareni na drugi način poput davanja usluga Lutriji Republike Srpske, od prodaje listića, zakupa prostorija i drugog, dođe se do iznosa od gotovo 650 milijuna dinara za pola godine. Gtech je poznata kompanija koja se bavi tiskanjem srećki i dominantna je u oblasti igara na sreću. Prihod im je u prvih šest meseci ove godine bio 1,5 milijardi eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close