Američke vlasti kriminalistički istražuju British American Tobacco zbog kršenja sankcija

Autor: Poslovni dnevnik , 14. travanj 2020. u 21:59
Za sada nije jasno na koju su se zemlju regulatori fokusirali

U američkom ministarstvu pravosuđa i u BAT-u nisu odmah odgovorili na Reutersov zahtjev da komentiraju informaciju o istrazi.

Američki regulatori pokrenuli su kriminalističku istragu protiv duhanske kompanije British American Tobacco (BAT) zbog sumnje da je kršio sankcije, izvijestili su u utorak britanski mediji.

Američko ministarstvo pravosuđa (DoJ) i Ured za nadzor strane imovine (OFAC), agencija u sastavu ministarstva financija, pokrenuli su kriminalističku istragu protiv BAT-a zbog „sumnje da je prekršio sankcije”, izvijestio je londonski dnevnik The Times.

Nije jasno na koju su se zemlju odnosno zemlje regulatori fokusirali, dodaje list. U američkom ministarstvu pravosuđa i u BAT-u nisu odmah odgovorili na Reutersov zahtjev da komentiraju informaciju o istrazi.

U američkom Uredu za kontrolu strane imovine također nisu odmah bili dostupni za komentar, dodaje agencija. BAT je u godišnjem poslovnom izvješću, objavljenom u ožujku, objavio da je upoznat s istragama i da su surađuje s ministarstvom i OFAC-om u SAD-u.

Napomenuli su da ne mogu procijeniti potencijalne financijske posljedice istrage, dodajući ipak da bi mogle biti značajne.

Napomenuli su i da ne mogu točno odrediti kada bi istraga mogla biti zaključena. Istraga u SAD-u nadovezuje se na onu britanskog Ureda za ozbiljne prijevare koji pokušava utvrditi je li BAT upleten u “korupciju u poslovanju skupine poduzeća i s njima povezanih osoba“.

Komentirajte prvi

New Report

Close