Amazon će graditi više od 70 novih skladišta u Europi

Autor: Poslovni dnevnik , 10. svibanj 2023. u 22:00
Amazon je od 2010. u Europu uložio 142 milijarde eura, a lokacije novih centara još su tajna/Shutterstock

Od 2010. Amazon je u Europu uložio 142 milijarde eura, a u proteklim godinama vjetar u leđa kompaniji donio je pandemijski lockdown potaknuvši uzlet kupnje putem interneta.

Amazon namjerava otvoriti više od 70 novih skladišta i zaposliti još radnika u Europi te paralelno uključiti u rad umjetnu inteligenciju, sve kako bi bio učinkovitiji.

Od 2010. Amazon je u Europu uložio 142 milijarde eura, a u proteklim godinama vjetar u leđa kompaniji donio je pandemijski lockdown potaknuvši uzlet kupnje putem interneta.

Kompanija će u Europi otvoriti više od 70 centara za dostavu, izjavio je u potpredsjednik globalnog poslovanja za Sjevernu Ameriku i Europu Stefano Perego, odbivši precizirati točan broj i lokaciju novih skladišta.

“Slijedit ćemo potražnju”, rekao je. Proširenje mreže skladišta dio je Amazonove strategije poboljšanja učinkovitosti skraćivanjem ruta isporuke i automatizacije dostavnih centara.

“Umjetna inteligencija dobra je stvar”, izjavio je na konferenciji u Barceloni u žestokoj raspravi o prednostima i manama nove tehnologije, piše Reuters.

“Roboti podižu razinu sigurnosti skladišta i smanjuju potrebu za radnicima čiji bi posao bilo premještanje teških predmeta, uz često ponavljanje istih radnji. To znači da se mogu usredotočiti na zadaće koje zahtijevaju više vještine.

Mogućnost kolaborativne primjene umjetne inteligencije ključni je element naše strategije. Mislim da transformira radna mjesta i nudi bolje poslove u skladištu i logistici, koji traže višu razinu kvalifikacija”, dodao je Perego.

Komentirajte prvi

New Report

Close