Agrokomercu 90 dana za plaćanje dugova

Autor: Poslovni dnevnik , 31. kolovoz 2015. u 21:59
Prodaja nekretnina značila bi kraj kompanije

Vrijednost Agrokomercovih nekretnina iznosi 88 mil. kuna, a vjerovnici traže 8 milijuna kuna.

Sudbina Agrokomerca iz Velike Kladuše ostat će neizvjesna još devedeset dana, što je postavljeno kao rok za pronalaženje rješenja o isplati dugovanja prema vjerovnicima.  

"Dogovorili smo se da u roku od 90 dana Nadzorni odbor i Uprava Agrokomerca pronađu način da izmirimo obveze prema vjerovnicima, a na taj naš prijedlog suglasnost mora dati vlada Federacije BiH", rekao je za BHT1 Munir Termiz, v.d. direktora Agrokomerca.  Vrijednost nekretnine u sastavu Agrokomerca koja je predmet izvršenja procijenjena je na gotovo 22 milijuna KM (oko 88 mil. kn), dok iznos potraživanja vjerovnika, s kamatom, iznosi oko dva milijuna KM (8 mil. kn).

Tražitelji izvršenja su Triglav osiguranje, zaposlenici, Lijanovići i ostali, kaže Dragana Đerić-Cerović, sudac iz Velike Kladuše. Većina tog duga nastala je prije šest godina kada je tadašnja uprava Agrokomerca od Lijanovića FBiH posudila oko 500 tisuća KM, a zauzvrat su se Lijanovići uknjižili na Agrokomercovu imovinu vrijednu više od 21 milijun KM. Prodaja Agrokomercovih nekretnina bi vjerovatno označila kraj nekadašnjeg prehrambeno-poljoprivrednog diva koji je zapošljavao više od 13 tisuća radnika. 

Komentirajte prvi

New Report

Close