Brat crnogorskog predsjednika traži kupce za deset atraktivnih zemljišnih kompleksa

Autor: Poslovni dnevnik , 26. ožujak 2019. u 07:49
U vlasništvu Ace Đukanovića su najatraktivnije lokacije uz more / PD

Prva banka nudi zemljišta zaplijenjena od tvrtki koje nisu vraćale kredite.

Prva banka u vlasništvu Aca Đukanovića, brata crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića, traži kupce za deset atraktivnih zemljišnih kompleksa, od Buljarice do Budve, ukupne površine gotovo 90.000 kvadrata.

Đukanovićeva banka godinama pokušava prodati parcele koje je zaplijenila nakon što brojni investitori nisu vratili kredite uzete za vrijeme građevinskog buma kada je kvadrat zemljišta na budvanskoj rivijeri postizao vrtoglave cijene, pišu Vijesti.

Mutni poduzetnici

Svakako najatraktivniji je zemljišni kompleks od 6286 kvadrata u Miločerskom parku koji je je Prva banka preuzela nakon što tvrtka Sun Investments, iza koje stoji kontroverzni srpski poduzetnik Stanko Cane Subotić, nije vratila kredit.

Osim što se zemljište nalazi na vrlo atraktivnoj lokaciji, u neposrednoj blizini nalazi se nekoliko ekskluzivnih turističkih objekata. Traži se kupac i za bivše Titexovo odmaralište u Bečićima, nasuprot hotela Splendid. Riječ je o 11.915 kvadrata zemljišta koje je Prva banka zaplijenila zbog nevraćenog kredita od 6,5 milijuna eura tvrtke SLOBšar & Cok, Slobodana Šaranovića, koji je kasnije ubijen.

Općina Budva je prošle godine izdala urbanističko-tehničke uvjete kojima je na toj lokaciji omogućena gradnja zgrada s prizemljem i šest katova i tornjeva sa 12 katova, ukupno 75.676 kvadrata bruto građevinske površine.

 

6286 kvadrata

veliko je ponuđeno zemljište u Miločerskom parku

Nove turističke zone

Među ostalim, traži se kupac i za zemljišni kompleks na brdu Košljun iznad Budve od 14.796 kvadrata.

Riječ je o zemljištu koje je banka zbog neplaćenog kredita uzela od budvanske tvrtke SP Luna, neformalnog svjedoka suradnika Vida Rađenovića. Tvrtka je bivše općinsko zemljište kupila na namještenoj licitaciji, da bi ga potom prodala kompaniji jednog palestinskog poduzetnika. Posao se izjalovio, a slučaj je procesuiralo Specijalno tužiteljstvo u sklopu “afere Košljun”. Prodaje se i zemljišni kompleks od 35.000 kvadrata u Buljarici, koji se, kako navode na web stranici banke, nalazi iznad magistralne ceste Bar – Budva.

Banka prodaje i atraktivnu parcelu od 1358 četvornih metara u uvali Lučice ispod magistralne ceste.

U toj zoni je moguć razvoj turizma, a svi detalji se mogu utvrditi kroz detaljniji planski dokument. U pojasu od 1000 metara od obalne linije očekuje se razvoj visokokvalitetnog turizma.

Nudi se i parcela od 1952 kvadrata u naselju Podkošljun, udaljena 370 metara od mora, na kojoj je planirana izgradnja poslovno–stambenog objekta s prizemljem i dva kata. Kupca čeka i 2681 kvadrata u budvanskom naselju Boljači, nasuprot nove zgrade Univerziteta, kao i kompleks od 5558 kvadrata u Mainama.

Banka godinama pokušava pronaći kupca i za zemljišni kompleks od 8231 četvornih metara na samom ulazu u Petrovac, gdje se nekad nalazilo odmaralište.

Riječ je o zemljištu koje je nekad pripadalo budvanskoj tvrtki Sunny Hill, iza koje su stajali ljudi bliski Svetozaru Maroviću, a koja nije vratila kredit od 2,9 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close