Zrakoplovna tvrtka traži od osoblja da uzme mjesec dana neplaćenog dopusta zbog koronavirusa

Autor: Poslovni.hr , 04. ožujak 2020. u 12:36
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Grupacija je prošle 2019. godine imala više od 100.000 zaposlenih, uključujući više od 21.000 članova kabinske posade i 4.000 pilota.

Glavna međunarodna zrakoplovna tvrtka Emirates traži od osoblja da uzme neplaćeni dopust do mjesec dana zbog koronavirusa koji se brzo širi, što je dovelo do otkazivanja letova diljem svijeta, prenosi Reuters.

Emirati su otkazali letove za Iran, Bahrein i većinu Kine zbog virusa, a zemlje diljem svijeta postavile su stroga ograničenja ulaska stranaca.

Zrakoplovna tvrtka ima više resursa nego što joj je potrebno kao rezultat smanjenja frekvencije ili otkazivanja letova za neka odredišta, istaknuo je glavni operativni ravnatelj Adel al-Redha u priopćenju objavljenom u utorak.

„Imajući u vidu dostupnost dodatnih resursa i činjenicu da mnogi zaposlenici žele iskoristiti svoj dopust, pružili smo našim zaposlenicima mogućnost korištenja dopusta ili podnošenje zahtjeva za dobrovoljni neplaćeni dopust u trajanju do mjesec dana”, kazao je.

Emirates Group, državna holding kompanija koja ima i spomenutu zrakoplovnu kompaniju, zatražila je od osoblja da razmotri uzimanje plaćenog i neplaćenog dopusta dok teži „mjerljivom usporavanju” svojeg poslovanja, izvijestio je Reuters u nedjelju, citirajući interni e-mail kompanije.

Grupacija je prošle 2019. godine imala više od 100.000 zaposlenih, uključujući više od 21.000 članova kabinske posade i 4.000 pilota.

Veliki koncerti i događanja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, zrakoplovnom tranzitnom središtu koje uključuje turističko i poslovno središte Dubai, otkazani su ili odgođeni dok se koronavirus širi u Zaljevu.

Najveće globalno udruženje zrakoplovne industrije IATA pozvalo je u ponedjeljak vlade Bliskog istoka na pružanje potpore zračnim prijevoznicima dok pokušavaju upravljati utjecajem epidemije na poslovanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close