Zbog ‘urušenog tržišta’ gigant gasi 4.500 radnih mjesta

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. svibanj 2020. u 11:42
Foto: DPA / Pixsell

Ističu da su usmjereni na smanjenje troškova i da nastavljaju razgovore s tvrtkama za leasing o prodaji zrakoplova kako bi pribavili dodatna sredstva.

Britanska niskobudžetna aviokompanija easyJet objavila je da planira ukinuti 4.500 radnih mjesta i smanjiti flotu zrakoplova kako bi se prilagodila manjoj potražnji na urušenom tržištu putovanja zbog Covida 19.

EasyJet zapošljava 15 tisuća radnika u osam europskih zemalja a sljedećih dana planira pokrenuti proces savjetovanja o planiranim otkazima.

Najavili su i da će u drugoj polovini godine letjeti s oko 30 posto kapaciteta, što odgovara 302 zrakoplova, 51 manje no što su prije pandemije Covida 19 planirali za 2021. godinu.

Ističu da su usmjereni na smanjenje troškova i da nastavljaju razgovore s tvrtkama za leasing o prodaji zrakoplova kako bi pribavili dodatna sredstva. Procjenjuju da bi prodajom mogli pribaviti između 500 i 650 milijuna funti, nešto više no što su procijenili u travnju.

Koronavirus je aviokompanije u cijelom svijetu bacio na koljena, prisilivši ih da prizemlje zrakoplove i ukinu desetke tisuća radnih mjesta kako bi se pripremile za bitno drugačije tržište putovanja u sljedeće tri godine.

Irski Ryanair, EasyJetov najveći niskobudžetni konkurent, te British Airways i Virgin Atlantic već su u travnju najavili da će smanjiti broj zaposlenih za ukupno 18 tisuća.

Komentirajte prvi

New Report

Close