Zastava kamioni spašeni od stečaja

Autor: Poslovni dnevnik , 14. rujan 2016. u 21:59
Za početak proizvodnje čeka se samo odluka vlade

Srpsko Ministarstvo obrane želi da se u tvornici proizvode teretna vozila za vojsku.

Srpsko Ministarstva obrane obavijestilo je kragujevački Privredni sud da je tvrtka Zastava kamioni registrirana i za proizvodnju naoružanja i vojne opreme, te da je država zainteresirana za djelatnost tog poduzeća, čime je tvornica spašena od očekivanog stečaja vjerojatno na duži rok, javlja list Danas.

U Privrednom sudu kažu da stav Ministarstva odbrane nije bio odlučujući kod donošenja odluke da se ne pokrene stečajni postupak, koji je prošlog mjeseca predložila talijanska tvrtka Brembo. Na nedavnom vjerovničkom ročištu predstavnik predlagača obavijestio je sud da Brembo nije uplatio obvezni predujam od 500.000 dinara, nakon čega je sudac odbacio prijedlog za uvođenje stečaja u Zastava kamionima.

Stav Ministarstva obrane za Zastavu kamione je vrlo važan jer najavljuje mogući opstanak tvornice i nastavak proizvodnje teretnih vozila, ili dijelova za njih, za potrebe Vojske Srbije, a možda i za izvoz. U Zastavi kamionima očekuju da bi vlada Srbije odluku o početku proizvodnje vojnih vozila u toj tvornici trebala donijeti krajem ove, ili početkom sljedeće godine. Dotada će se znati i hoće li se ta vozila proizvoditi samo u Kragujevcu, ili će biti osnovan konzorcij. 

Komentirajte prvi

New Report

Close