Volkswagen stopira prodaju Ducatija

Autor: Tomislav Pili , 05. rujan 2017. u 21:59
Arhivska fotografija: Borna Filić / Pixsell

Protivljenje sindikata prevelika prepreka za transakciju od 1,5 milijardi eura.

Zbog snažnog otpora moćnih njemačkih sindikata, ali i unutarnjih nesuglasica oko poslovne strategije, Volkswagen (VW) je odgodio prodaju udjela u talijanskom proizvođaču motocikala Ducati, tvrde upućeni izvori Reutersa.

Ducati je u potpunom vlasništvu Audija, VW-ove podružnice, a od prodaje oglašene u travnju njemačka je kompanija planirala uprihoditi 1,5 milijardi eura. Novac bi dobro došao za saniranje štete od skandala sa softverom za varanje na testovima emisija ispušnih plinova. Međutim, prodaji se snažno protive predstavnici radnika u nadzornom odboru VW-a koji drže polovicu od 20 mjesta. A prodaju mora odobriti nadzorni odbor.

Osim sindikalnog protivljenja, problem je komunikacija na liniji Audi-VW, posebno nakon što je u srpnju došlo do promjena u Upravi. Od sedam članova, četiri su nova. Reuters piše kako je kompanija iz tog razloga poručila ponuđačima da zaustave rad na ponudama.

Izvori tvrde da su ponuđači osupnuti načinom na koji VW prodaje udjel u Ducatiju. Kako se već ranije pisalo, u igri je pet ponuđača – obitelj Benetton, zatim američka tvrtka Polaris te Ducatijev bivši vlasnik Investindustrial, ali i fondovi Bain Capital i PAI Partners. “U ovom je trenutku malo vjerojatno da će pregovori biti nastavljeni ove godine”, tvrdi Reutersov izvor. Sindikati, VW i Audi odbili su komentirati medijske navode.     

Komentirajte prvi

New Report

Close