Vodafone nudi 7,7 milijardi eura za Kabel Deutschland

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. lipanj 2013. u 12:15
Photo: EPA/DANIEL NAUPOLD

Kabel Deutschland vodeći je pružatelj kabelskih usluga u Njemačkoj, uključujući televiziju, telefoniju i širokopojasne usluge.

Britanski telekomunikacijski div Vodafone objavio je kako namjerava kupiti najvećeg njemačkog kabelskog operatera Kabel Deutschland za 7,7 milijardi eura.

Kabel Deutschland vodeći je pružatelj kabelskih usluga u Njemačkoj, uključujući televiziju, telefoniju i širokopojasne usluge. Njegovi su klijenti oko 8,5 milijuna kućanstava u 13 od 16 njemačkih saveznih država.

Vodafone je priopćio da će dioničarima Kabel Deutschlanda ponuditi 87 eura u gotovini za svaku dionicu. Ponuda uključuje kupovnu cijenu od 84,5 eura po dionici plus 2,50 eura dividende koju je Kabel Deutschland najavio u veljači.

Na kraju trgovine u petak cijena dionice Kabel Deutschlanda iznosila je 84,1 euro.

Upravni i nadzorni odbor Kabel Deutschlanda "pozdravljaju tu transakciju i namjeravaju preporučiti dioničarima Kabel Deutschlanda da prihvate ponudu", objavio je Vodafone.

Kabel Deutschland osigurat će Vodafoneu "atraktivnu platformu za TV i fiksni širokopojasni pristup u Njemačkoj, čime će se stvoriti vodeći integrirani operater s pro forma prihodima od oko 11,5 milijardi eura" navodi se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close