Vlasnik Tesle i najbogatiji čovjek na svijetu postao je vlasnik Twittera, nije trebalo čekati na reakciju tržišta

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. travanj 2022. u 08:31
FOTO: REUTERS/Dado Ruvic

Elon Musk sklopio je sporazum o kupnji Twittera  po cijeni od 54,20 dolara za dionicu, ukupno 44 milijarde dolara, objavila je društvena mreža u priopćenju.

Vlasnik Tesle i najbogatiji čovjek na svijetu postao je time vlasnik platforme koju smatra “javnim digitalnim mjestom na kojem će se raspravljati o vitalno važnim sadržajima za čovječanstvo”, navedeno je u priopćenju.

“Sloboda govora je temelj demokracije”, rekao je Musk.

Na Wall Streetu su u ponedjeljak burzovni indeksi porasli, nadoknadivši dio gubitaka od prošloga tjedna, a najviše je porastao tehnološki sektor, nakon vijesti da je osnivač Tesle Elon Musk kupio Twitter.

Dow Jones ojačao je 238 bodova ili 0,70 posto, na 34.049 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,57 posto, na 4.296 bodova, a Nasdaq indeks 1,29 posto, na 13.004 boda.

S&P 500 indeks proveo je većinu trgovanja u negativnom području da bi se u pozitivno probio nakon vijesti da je Musk za 44 milijarde dolara kupio Twitter.

Cijena dionice te društvene mreže skočila je više od 5,5 posto, a porasle su i cijene dionica drugih tehnoloških divova, kao što su Alphabet, Microsoft i Facebook.

Komentirajte prvi

New Report

Close