Vijest koja je srušila vrijednost Applea za 8 milijardi dolara

Autor: Poslovni.hr , 28. lipanj 2019. u 10:28
Foto: Getty Images

Ive će lansirati svoju vlastitu nezavisnu dizajnersku tvrtku pod nazivom LoveFrom, a Apple će joj navodno biti jedna od primarnih mušterija.

Appleova dionica pala je nakon vijesti da će šef dizajna Jony Ive napustiti tvrtku.

Nakon vijesti o Iveovom odlasku, Appleova je dionica pala za oko 0,88% u trgovanju poslije podne u četvrtak, prenosi Business Insider.

To ne zvuči puno, ali za veličinu tvrtke kao što je Apple to je značilo gubitak oko 8 milijardi dolara tržišne kapitalizacije. Ako se dionica ne oporavi u petak Apple će vrijediti oko 910 milijardi dolara.

U priopćenju objavljenom u četvrtak, Appleov CEO Tim Cook pokušao je uvjeriti zaposlenike i investitore da će odnos tvrtke s Iveom – koji je imao ulogu u dizajniranju bezbrojnih Appleovih proizvoda, uključujući iMac i iPhone – ostati blizak. Ive će lansirati svoju vlastitu nezavisnu dizajnersku tvrtku pod nazivom LoveFrom, a Apple će joj navodno biti jedna od primarnih mušterija.

"Apple će i dalje imati koristi od Jonyjevih talenata radeći izravno s njim na ekskluzivnim projektima i kroz tekući rad briljantnog i strastvenog dizajnerskog tima koji je izgradio", izjavio je Tim Cook u izjavi tvrtke. "Nakon toliko godina bliske suradnje, sretan sam što se naš odnos nastavlja razvijati i radujem se suradnji s Jonyjem u budućnosti."

Investitori nisu posebno uplašeni, s obzirom na razmjerno skroman obujam pada vrijednosti, no Wall Street je ipak reagirao.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Apple je na putu dolje. Nema više Jobsa inovatora, nema Ivy-ja dizajnera. Ostala je sama operativna kompanija koja krčmi već postojeće proizvode, pa dok traje traje.šteta

New Report

Close