Unimet prvi u lancu dobavljača GE-a

Autor: Poslovni dnevnik , 04. travanj 2017. u 21:59
Unimet zapošljava 250 radnika/G. S./PIXSELL

Srpska tvrtka radi za Amerikance.

Unimet iz Kaća prva je tvrtka iz Srbije u sustavu dobavljača General Electrica (GE), priopćila je ta multinacionalna kompanija iz SAD-a.

Unimet će u prvoj fazi suradnje isporučivati pet strojnih proizvoda za tvornicu GE Power u Mađarskoj, s potencijalom za postupnu isporuku i za ostale tvornice GE Powera u Europi i svijetu. Unimet, koji zapošljava više od 250 osoba, za dobavljača GE-a kvalificirao se visokom kvalitetom proizvodnje, stabilnim financijama, visokim standardima i konkuretnom cijenom proizvoda.  

Unimet se bavi strojnom obradom na CNC strojevima, izradom velikog broja dijelova od lima, sklapanjem i testiranjem različitih uređaja. Massimo Gaetano, direktor General Electrica za jugoistočnu Europu, izjavio je da u Srbiji ima mnogo malih i srednjih tvrtki koja imaju proizvodnju, kvalitet i cijene konkurentne u svijetu.  

"Unimet je jedna od 70 tvrtki koje su pokazale potencijal koji može zadovoljiti naše visoke kriterije poslovanja. Vjerujemo da ćemo u budućnosti u našem lancu dobavljača vidjeti i druge srpske kompanije", dodao je Gaetano. Dan dobavljača GE-a postoji od 2015. godine zbog uključivanja srpskih tvrtki i jačanja proizvodnih kapacitata i poticanje izvoza. 

Komentirajte prvi

New Report

Close