Ugovori jamče posao Krušiku i 2019.

Autor: Poslovni.hr , 11. srpanj 2017. u 21:59
Tvrtka iz Valjeva poznata je po proizvodima za minobacače i raketama, Foto: PD

Više od 70 zemalja kupuje Krušikove proizvode, a među kupcima su SAD, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati i Vijetnam.

Sklopljeni ugovori jamče zaposlenost valjevskom Krušiku čak i u 2019. godini, kaže direktor kompanije Mladen Petković i dodaje da su zadržali dio starog programa proizvodnje, ali i uveli novi, prenosi portal Vamedia.

“Raketa dometa 285 kilometara za “Šumadiju” je naše djelo, kao i rakete “Plamen” 122 i 128 milimetara za višecjevni bacač “Morava”. Uz proizvode iz minobacačkog programa, po kojima je Krušik poznat diljem svijeta, sada imamo i potpuno nove proizvode iz raketnog programa. Tu su i raketa GRAD produženog dometa do 40 kilometara, modernizirana raketa “Oganj”, modernizirana vođena “Maljutka”, a počeli smo proizvodnju i artiljerijskog projektila 155 milimetara za “Noru”. Do kraja ove godine očekujemo početak i serijske proizvodnje rakete zrak-zemlja S-8”, rekao je Petković.

Više od 70 zemalja kupuje Krušikove proizvode, a među kupcima su SAD, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati i Vijetnam. “Tvornica je 80-tih godina, u vrijeme najveće ekspanzije, imala izvoz vrijedan 76 mil. dolara, ali je u njoj radilo 9000 ljudi. Planiramo da sa 2500 zaposlenih dosegnemo 80 mil. dolara”, objasnio je Petković.     

Komentirajte prvi

New Report

Close