Uber mora dati ključni dokument

Autor: Poslovni dnevnik , 08. lipanj 2017. u 21:59
Foto: Reuters

Iz Ubera su demantirali da su išta znali o dokumentima koje je Lewandowski odnio. Podsjetimo, radi se o dokumentima o sustavu koji nadzire autonomnu vožnju automobila.

Američki sud naložio je Uberu predaju izvješća o dubinskom snimanju tvrtke u vlasništvu prebjega iz Alphabeta kako bi se utvrdilo jesu li čelnici kompanije znali za industrijsku špijunažu. Alphabetova tvrtka Waymo koja razvija sustave za autonomna vozila u tužbi je navela kako je njen bivši zaposlenik, inženjer Anthony Lewandowski, sa sobom odnio 14.000 povjerljivih dokumenata i osnovao svoju tvrtku za razvoj autonomnih kamiona. Tu je tvrtku vrlo brzo kupio Uber.

Waymo je već tražio od Ubera izvješće o dubinskom snimanju kako bi se doznalo jesu li u tvrtki za najam vozila s vozačem znali što to kupuju. No, Uber je do odluke suda odbijao predati taj dokument. Za sada je nejasno hoće li cijeli dokument ili neki njegovi dijelovi biti i javno objavljeni, ističe Reuters. Glavni lik ove priče, Anthony Lewandovski, nije izravno tužen, ali su njegovi postupci te sumnje da su u Uberu znali što im donosi temelj tužbe Wayma.

Iz Ubera su demantirali da su išta znali o dokumentima koje je Lewandowski odnio. Podsjetimo, radi se o dokumentima o sustavu koji nadzire autonomnu vožnju automobila. Inače, Lewandowski je u međuvremenu dobio otkaz iz Ubera. Sudska parnica počinje u listopadu. Iz Wayma i Ubera odbili su komentirati sudsku odluku o predaji izvješća o dubinskom snimanju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close