Uber mijenja model naplate usluge

Autor: Bernard Ivezić , 25. srpanj 2017. u 22:00
U Varšavi je predstavljen uberCHOPPER

Plaćat će se unaprijed određena cijena ovisno o lokaciji.

Uber je u Varšavi lansirao uslugu prijevoza helikopterom na zahtjev. Za 35 kuna pomoću usluge uberCHOPPER može se napraviti krug iznad grada.

No, usluga će biti dostupna svega tjedan dana tijekom kojih će obići sedam gradova u Poljskoj. U Hrvatskoj se zasad ne planira. Nova usluga tek je uvod u jednu od najznačajnijih inovacija koje kompanija planira napraviti u svom poslovanju, i to globalno. U rujnu Uber kreće u izmjenu modela naplate vožnji. Umjesto procjene od-do ponudit će jednu, konačnu cijenu vožnje do lokacije koju je korisnik unaprijed odredio.

Novi model s fiksnom cijenom trebao bi postati dostupan i u Hrvatskoj do kraja godine. Kacper Winiarczyk, direktor Ubera za Poljsku kaže da je cilj privući nove korisnike koji nisu naviknuti na ekonomiju dijeljenja i dinamično određivanje cijena. "Kad koristite prijevoz između gradova onda znadete koliko će vas vožnja doći unaprijed. Upravo to sada želimo dovesti u prijevoz unutar grada, a ako je to moguće, a kao što vidite na primjeru uberCHOPPER-a da je to ostvarivo za nešto toliko složeno kao što je let helikopterom, onda je to moguće i u kod prijevoza automobilom", kaže Winiarczyk.

Dodaje da su svjesni da je cijena jedan od ključnih razloga zbog kojeg korisnici koriste Uber. Novi način naplate rezultat je velike baze podataka, mnogo preciznijih digitalnih karata, te upotrebe umjetne inteligencije. Winiarczyk kaže da je njihov sustav sposoban procijeniti točnu konačnu cijenu vožnje do određene lokacije s točnosti od 80 do 90%.

Komentirajte prvi

New Report

Close