U Hrvatsku stiže vodeća ruska streaming platforma, evo što nude

Autor: Marta Duić , 22. studeni 2021. u 12:08
Foto: PR

Glavni je fokus na visokokvalitetnim serijama i filmovima najboljih stvaratelja i umjetnika koji rade u ruskoj filmskoj industriji.

Najbrže rastući streaming-servis u Rusiji, START, najavljuje početnu fazu lansiranja platforme prilagođene hrvatskom tržištu, kao i prvi val ekskluzivnih sadržaja, točnije ruskih filmova i serija s hrvatskim i engleskim prijevodima.

˝START je međunarodni streaming-servis sa 40 posto pretplatnika izvan Rusije. Sada s ponosom najavljujemo pokretanje servisa u Hrvatskoj. Glavni ciljevi kompanije START jesu podijeliti priče s publikom u regiji i postati jedan od ključnih igrača u sferi ‘videa na zahtjev’ (VOD) u istočnoj i centralnoj Europi. Već smo u završnoj fazi sporazuma o suradnji s nekima od naših partnera u Hrvatskoj˝, ističe Alexander Dvoynishnikov, direktor za strateška partnerstva u kompaniji START.

Glavni je fokus na visokokvalitetnim serijama i filmovima najboljih stvaratelja i umjetnika koji rade u ruskoj filmskoj industriji. Više od 50 originalnih projekata producirao je START u posljednje četiri godine u vlastitom studiju, uključujući niz filmova, serija, dokumentarnih filmova i obiteljskih emisija.

Također, više od 80 vrhunskih projekata trenutačno je u različitim fazama produkcije, uključujući Izazov, prvi film snimljen u svemiru autora Klima Shipenka, koji se upravo vratio s Međunarodne svemirske postaje. Projekt je koprodukcija STARTA i produkcijskih kompanija Roscosmos, Channel One i Yellow, Black and White, globalno poznatima u proizvodnji kinohitova i niza zabavnih filmova. Uspjeh platforme START dodatno ističe i činjenica da kompanijski producenti stoje iza ostvarenja kao što je Sin bogataša, ruskog filma s najvećom zaradom svih vremena.

Osim što nudi vrhunske projekte koji su priznati diljem svijeta, START se brine i o zadovoljstvu korisnika aplikacije: devet od deset pretplatnika zadovoljno je uslugom streaming-platforme START, što ga pozicionira korak ispred servisa Netflix i Apple TV+ u Rusiji. Ponuda će uključivati i druge hit-serije, kao i vrhunski izbor filmova, a mnoge serije i filmovi bit će dodani u studenom.

Inače, ovaj međunarodni streaming servis sa sadržajima ruske filmske produkcije dostupan je širom svijeta, lider je u kreiranju premium sadržaja na VOD tržištu u Rusiji i ZND-u, s više od 1,8 milijuna pretplatnika širom svijeta. Servis je dio kompanije START koja uključuje još i START studio, odjel za distribuciju – kompaniju All Media i agenciju za talente StarTalent. Prema izvještajima TelecomDailyja i TMT Consultinga, dvije godine zaredom, 2019. i 2020., START ima najbrži rast među ruskim streaming-servisima.

Uz originalni vrhunski sadržaj u pretplati za 39 kuna (4,99€) bez dodatnih plaćanja i reklama na mjesečnom nivou, START također nudi 7 dana besplatnog probnog razdoblja. Platforma će biti dostupna u web-varijanti (start.film), na Androidovim i Appleovim pametnim telefonima i tabletima, Samsungovim i LG pametnim televizorima, a do kraja 2021. i na Android TV-u.

Komentirajte prvi

New Report

Close