U Beču m:tel ulazi na mobilno tržište Austrije

Autor: Poslovni dnevnik , 13. srpanj 2014. u 21:59
Ciljana skupina m:tela je srpska dijaspora u Austriji

Tvrtka Telekoma Srbije širi poslovanje.

Mobilni opetaret m:tel, čiji je većinski vlasnik Telekom Srbije, nedavno je osnovao tvrtku u Beču i namjerava ući na austrijsko telekomunikacijsko tržište, javlja Tanjug.

Ciljana skupina m:tela je mnogobrojna srpska dijaspora u Austriji, ističe APA. M:tel Austria GmbH će poslovati kao mobilni virtualni mrežni operater, a namjerava pružati usluge mobilne telefonije, ali i multimedijskog sadržaja.U Austriji m:tel će morati koristiti infrastrukturu jednog od već postojećih operatera, Telekoma Austria, T-mobilea ili Hutchisona, ali zasad, kako navodi APA, još nije poznato čiju mrežu će koristi srpski operater.

U svibnju je bilo najavljeno da će u drugoj polovici ove godine na tržište Austrije ući novi virtualni operateri. Između ostalih, spominjani su tvrtka Ventovom bivšeg šefa austrijskog operatera, zatim Telering i Orange, kao i kabelski operater UPC, ali je bilo govora i o tome da trgovački lanac Hofer planira ulazak u mobilnu telefoniju. Agencija za regulaciju telekomunikacija RTR nada se da će se postojeće tarife smanjiti zbog povećanog prisustva virtualnih operatera. 

Komentirajte prvi

New Report

Close