Tvrtka se nudi po početnoj cijeni od 10,2 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 02. rujan 2019. u 21:59
Država je većinski vlasnik kompanije, Foto: PD

Također, kupcima je ponuđeno 0,6% dionica u vlasništvu lokalne vlasti.

Ministarstvo gospodarstva Srbije raspisalo je javni poziv za sudjelovanje u postupku javnog prikupljanja ponuda za prodaju JAT tehnika (Surčin), po početnoj cijeni od 10,24 mil. eura, što je 50% procijenjene fer tržišne vrijednosti kompanije. Planirana je prodaja 99,38% dionica JAT tehnike, pretežno u vlasništvu Republike Srbije, a zainteresirani mogu podneti prijave za sudjelovanje u postupku do 4. listopada 2019. godine.

Prodaje se udjel od 95,4% dionica u vlasništvu Republike Srbije, udjel od 2,7% dionica u vlasništvu Republickog fonda za PIO, udjel od 1% u vlasništvu Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje i udjel od 0,1% u vlasništvu Nacionalne službe za zapošljavanje.

Također, kupcima je ponuđeno 0,6% dionica u vlasništvu lokalne vlasti, Općine Pećinci, Grada Pančeva, Općine Alibunar, Općine Kovin, Grada Vršca i Općine Aranđelovac. Prethodna prodaja JAT Tehnike, u srpnju ove godine, proglašena je neuspješnom, jer nije dostavljena niti jedna prijava za sudjelovanje u javnom nadmetanju. Početna cijena za prodaju JAT Tehnike tada je iznosila je 20,5 mil. eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close