Traži stečaj Petrola zbog svoje aplikacije

Autor: Sergej Novosel Vučković , 19. prosinac 2016. u 21:59
Petrol nije koristio sustav koji je razvio Peter Faleskini

Bivši partner slovenskog naftaša tvrdi da mu nije plaćeno 640 milijuna eura.

Peter Faleskini i društvo H12 Storitve namjerili su se na slovenski Petrol, najveću slovensku kompaniju, i traže stečaj toga naftaša zbog upotrebe njihova sustava, aplikacije Monitel.

Faleskini je nekad bio poslovni partner kompaniji koju proziva da je koristila njegovu robnu marku, zbog čega mu je izbjegao i prihod od 640 milijuna eura. Taj iznos, s kamatama više od milijarde eura, sad on i H12 Storitve sudski potražuju. Iz Petrola poručuju da to nije istina i da nisu niti će ubuduće koristiti robnu marku Monitel, pišu slovenski mediji.

"Vjerovnik predlaže pokretanje stečajnog postupka na podlozi izmišljenih činjenica i fiktivnih računa za apsurdno visoke iznose. Jedina svrha podnosioca je naštetiti Petrolu", navode. Monitel je, tvrde Petrolovi pravni zastupnici, "nepoznat na tržištu i da je praktički bezvrijedna i nije povezan s bilo kakvim upotrebnim proizvodom dužnika", te da Petrol, koji je lani imao prihode od 3,8 milijardi eura, uz dobit od 65,3 milijuna, nije zreo za stečaj. Iz H12 pravnici, s druge strane, osporavaju tvrdnje Petrola i upozoravaju da sud treba izvesti dokazni postupak. Pozvali su Petrol da definira pojam fiktivnog financijskog računa.

Komentirajte prvi

New Report

Close