Tele2 povećao prihod u prvom tromjesečju za 10 posto

Autor: Bernard Ivezić , 25. travanj 2019. u 12:23
Foto: Borna Filić / Pixsell

U svim segmentima prodaje bilježi se rast pri čemu je najveći u djelu ugovora s krajnjim korisnicima.

Tele2 je u Hrvatskoj u prvom tromjesečju povećao prihod za 10 posto na 330,7 milijuna kuna (475 milijuna švedskih kruna) uz skok operativne dobiti (bez učinka IFRS16) za tri puta na 62,7 milijuna kuna (90 milijuna švedskih kruna). Švedska matica ističe da je na takav rezultat utjecala produžena Božićna promotivna kampanja te činjenica da se tržište preorijentiralo na ponude koje stavljaju naglasak na hardver i konvergentne ponude.

U izvješću Tele2 navodi se da je fokus na ponudi neograničenog interneta (Unlimited), a dodatno je na rezultat utjecala i daljnja ekspanzija maloprodajne mreže. Tele2 je u prvom tromjesečju otvorio još tri trgovine. Sada ih ima ukupno 18.

U svim segmentima prodaje bilježi se rast pri čemu je najveći u djelu ugovora s krajnjim korisnicima. Tu je zabilježen rast od 14 posto na 199,2 milijuna kuna (286 milijuna švedskih kruna). Operater u Hrvatskoj bilježi i rast prihoda po korisniku od 7 posto na 76 kuna po korisniku mjesečno. Ukupan broj korisnika Tele2 u Hrvatskoj narastao je na 894 tisuće s lanjskih 844 tisuće, ali uz sporiji prirast. Navodi se minut tri tisuće korisnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close