Talijanski Generali objavio pad dobiti 40 posto, profit dosegnuo 1,3 milijarde eura

Autor: Poslovni.hr , 15. studeni 2020. u 21:59
Foto: Reuters

Generali ističe da su se bruto zaračunate premije po sklopljenim policama osiguranja zadržale na razini istog prošlogodišnjeg razdoblja i iznosile su 52 milijarde eura.

Talijanska osiguravateljna grupacija Generali, koja posluje i na domaćem tržištu kroz istoimenu podružnicu, objavila je snažan pad dobiti u tri ovogodišnja kvartala. Generali je u prvih devet mjeseci ove godine ostvario gotovo upola niži profit izdvojivši otpis imovine povezan s oscilacijama na tržištu zbog pandemije Covida 19. Neto dobit vodećeg talijanskog osiguravatelja pala je u razdoblju od siječnja do rujna za 40 posto, na 1,3 milijarde eura, pokazuje kvartalno izvješće kompanije. Iz tog osiguravatelja navode da su na rezultat utjecale jednokratne stavke u ukupnom iznosu 666 milijuna eura, dijelom povezane s otpisom vrijednosti imovine u uvjetima snažnih oscilacija na tržištu u pandemiji. Pritom je operativna dobit porasla 2,3 posto, na 4 milijarde eura.

Generali ističe da su se bruto zaračunate premije po sklopljenim policama osiguranja zadržale na razini istog prošlogodišnjeg razdoblja i iznosile su 52 milijarde eura. Stopa solventnosti, ključni pokazatelj financijskog stanja osiguravatelja, iznosila je na kraju rujna 203 posto, a do 8. studenog porasla je na 207 posto, istaknuo je u brifingu financijski direktor Cristiano Borean. Na razini cijele 2020. godine talijanski osiguravatelj očekuje nižu operativnu i neto dobit zbog negativnog utjecaja financijskih tržišta i jednokratnih troškova.

Komentirajte prvi

New Report

Close