Slovenski prijevoznik želi 30 posto udjela na hrvatskom tržištu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. kolovoz 2019. u 13:16
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Slovenski autobusni prijevoznik Nomago izvijestio je u četvrtak da nakon preuzimanja tvrtke Integral Brebus iz Brežica očekuje lakše širenje svojih poslovnih aktivnosti u Hrvatskoj, gdje već je prisutan, a cilj mu je postupno dosegnuti 30 posto udjela na hrvatskom tržištu.

"Integral Brebus je do sada bio naš poslovni partner i podizvođač prijevoza. Preuzimanjem želimo dodatno pojačati našu prisutnost u regiji, nuditi bolje i brže veze sa slovenskim i europskim gradovima te ojačati našu novu uslugu Nomago InterCity, s kojom smo se već afirmirali u sedam europskih država", kazao je direktor Nomaga Sandi Brataševec u povodu potpisa ugovora o kupnji 100 posto dionica tog prijevoznika iz Brežica, koji ima 120 zaposlenih i vozni park od 90-ak autobusa.

U srednjoročnim planovima, slovenski prijevoznik ističe želju da ojača poslovanje u Hrvatskoj te osvoji barem 30 posto tog tržišta, gdje već ima poslovnice u Zagrebu i Puli.

Spajanje s brežičkom tvrtkom namjerava realizirati do kraja godine, a prije toga ugovor mora odobriti državna agencija za zaštitu tržišnog natjecanja.

Slovenski regulator je početkom ove godine tri slovenska autobusna prijevoznika, među njima i Nomago, kaznio s po gotovo jedan milijun eura zbog prekršaja, jer su za javne prijevoze koje su od države dobili temeljem koncesijskog ugovora  diktirali cijene kao kartelna grupacija.

Lani je Integral Brebus ostvario pet milijuna eura prihoda od čega petinu na inozemnim tržištima, Integral Voznik, dio Nomago grupacije, godinu završio s prihodima od 2,7 milijuna eura. 

Ambicija je Nomaga, kao grupe nastale spajanjem više lokalnih prijevozničkih firmi, da u idućih 5 godina godišnje ostvaruje 150 milijuna eura prihoda i 15 milijuna putnika. Prema poslovnim planovima, Nomagova bi vozila ove godine trebala obaviti 35 milijuna kilometara vožnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close