Slovenski Peko očekuje 30 milijuna eura prihoda

Autor: Poslovni dnevnik , 24. veljača 2014. u 22:00
Peko gazi dalje nakon propalog pokušaja preuzimanja/N. S./PIXSELL

Peko je lani ostvario 23 milijuna eura prihoda od prodaje na razini grupe koja ima nešto manje od 700 radnika.

Slovenska tvornica obuće Peko, koja se nakon lanjskog neuspješnog pokušaja prodaje nalazi u sanaciji, polako se stabilizira i dolazi do obrtnih sredstava prodajom nagomilanih zaliha roba i prodajom dijela prodajne mreže na području bivše Jugoslavije, izjavio je za ljubljanski Dnevnik direktor uprave Peka Slavko Despotovič.

Prema prvim procjenama, Peko je lani ostvario 23 milijuna eura prihoda od prodaje na razini grupe koja ima nešto manje od 700 radnika. Iako je prihod lani 35 posto manji nego 20012. ove godine bi trebao porasti na 30 milijuna eura, uz proizvodnju od 220 do 230 tisuća pari obuće.

Tvrtka je uspjela izbjeći stečaj nakon što su joj lani, nakon neuspjelog preuzimanja od osiječkog Osimpexa, bili blokirani računi, a proizvodnja stajala. Prodaja Peka u kojemu je većinski vlasnik država sa svojim fondovima propala je u svibnju prošle godine, nakon što je vlada od Osimpexa zatražila nova bankovna jamstva i postavila uvjet kojim bi Peko mogla kupiti za simbolički 1 euro ako Osimpex ne bi ispunio uvjete iz ugovora. 

Komentirajte prvi

New Report

Close