Slovenski mediji: Mercator ipak ide u ruke Ivice Todorića?

Autor: Poslovni.hr , 08. siječanj 2013. u 12:49
Tomislav Miletic/PIXSELL

“Saga o prodaji Mercatora se nastavlja”, konstatirao je portal 24ur u članku pod naslovom “Mercator i dalje u rukama hrvatskog Agrokora?”.

"Saga o prodaji Mercatora se nastavlja", konstatirao je portal 24ur u članku pod naslovom "Mercator i dalje u rukama hrvatskog Agrokora?".

Portal u tekstu podsjeća kako je, nakon što su prošli pregovori pali u vodu jer je prevladao nacionalni interes, Agrokor opet glavni kandidat za kupnju Mercatora.

Savjetnik konzorcija prodavatelja trgovačkog lanca, društvo ING, već je sastavilo popis potencijalnih kandidata, javlja 24ur. Iako se među potencijalnim kupcima nalazi čak 28 poduzeća, među najpoznatijima Aldi, Billa, Tesco, Wall-mart, po mišljenju ING-a u prodaju će se uključiti i Agrokor, koji će biti glavni konkurent za preuzimanje Mercatora. Slovenski 24ur napominje kako se na popisu mogućih kupaca našlo i šest financijskih investitora, koji bi se također trebali uključiti u "borbu za Mercator", prenosi portal ezadar.hr.

"Najviše šanse za sklapanje posla na kraju ima Agrokor", piše 24ur te dodaje kako je tome razlog i činjenica da je slovenski politički vrh u međuvremenu "omekšao", a posebno ministar Janez Šušteršić, koji više ne drži da je zadržavanje Mercatora u slovenskom vlasništvu nacionalni interes.

Komentirajte prvi

New Report

Close