Slovenska Iskra nakon šibenskog škvera i zagrebačke ELKA-e kupila splitski ELMAP

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. veljača 2024. u 14:02
foto: elmap

Ugovor su u Splitu potpisali glavni direktor i većinski vlasnik Iskre Dušan Šešok i vlasnici splitskog ELMAP- a Ljubomir i Jasminka Božiković.

Slovenska Tvrtka “Iskra” elektro i sistemske rešitve potpisala je ugovor o kupnji većinskog udjela tvrtki ELMAP iz Splita,  izvijestili su u petak iz tvrtke ne navodeći vrijednost transakcije.

ELMAP je jedna od vodećih tvrtki u regiji na području automatizacije uređaja za pročišćavanje otpadnih i pitkih voda, vodoopskrbnih sustava, elektroenergetike i infrastrukturnih sustava.

Ugovor su u Splitu potpisali glavni direktor i većinski vlasnik Iskre Dušan Šešok i vlasnici splitskog ELMAP- a Ljubomir i Jasminka Božiković.

Šešok je istaknuo kako unatoč poteškoćama na globalnom tržištu te naznakama recesije u Europi Grupa Iskra i dalje posluje iznimno uspješno te je 2023. završila s gotovo 300 milijuna eura konsolidiranih prihoda.

Rezultat je to, kako je rekao, između ostaloga i okretanja europskih kupaca prema europskim proizvođačima, kad je riječ o komponentama, kao i o sistemskim rješenjima za energetiku, ekologiju, telekomunikacije, željeznicu i automatizaciju u industriji.

“Preuzimanje ELMAP-a dio je naše strategije širenja akvizicijama firmi s tržišnim potencijalom, koje u sinergiji s Iskrom mogu multiplicirati dodanu vrijednost. U tom smislu nam je Hrvatska jako zanimljiva kako zbog blizine, poznavanja tržišta tako i zbog dobrih iskustava s brodogradilištem u Šibeniku i poduzećem ELKA u Zagrebu”, istaknuo je Šešok.

Naveo je i kako Iskra kontinuirano ulaže u istraživanje i razvoj novih proizvoda radi implementacije novih tehnologija i inovativnih rješenja.

Kao novi vlasnik to će, kako se navodi, primijeniti u daljnjem razvoju ELMAP-a koju su preuzeli.

Božiković je rekao kako je zadovoljan što će ELMAP postati član tako uspješne i poduzetne poslovne grupe kao što je Iskra te što će se tim u kojem je više od 30 djelatnika imati priliku dodatno razvijati.

Preuzimanje ELMAP-a, kako se navodi u priopćenju, je treća transakcija Grupe Iskra u Hrvatskoj – nakon kupnje šibenskog Remontnog brodogradilišta 2019. od kada posluje pod novim brandom Iskra Shipyard i zagrebačkog poduzeća ELKA 2021. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close