Skroman rast dobiti Adeccoa

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. studeni 2014. u 17:19
Thinkstock

Neto dobit švicarske grupe porasla je u razdoblju od srpnja do rujna četiri posto, na 198 milijuna eura. Prihodi su uvećani tri posto, na 5,2 milijarde eura.

Najveća agencija za privremeno zapošljavanje u svijetu Adecco izvijestila je u četvrtak o skromnom rastu dobiti u trećem tromjesečju zbog slabijih rezultata na tržištima Francuske i Njemačke.

Neto dobit švicarske grupe porasla je u razdoblju od srpnja do rujna četiri posto, na 198 milijuna eura. Prihodi su uvećani tri posto, na 5,2 milijarde eura.

"Rast prihoda usporio je u odnosu na prvu polovicu godine, uglavnom zbog slabijeg rasta u Francuskoj i Njemačkoj", tumači čelnik tvrtke Patrick de Maeseneire.

Nakon dva pozitivna tromjesečja glavno je Adeccovo tržište, ono u Francuskoj, ponovno zabilježilo pad prihoda, i to za tri posto, na 1,2 milijarde eura.

Na drugim je europskim tržištima rast usporio pa je u Njemačkoj i Austriji grupa zabilježila rast prihoda od samo jedan posto, na 438 milijuna eura. Pritom su prihodi od zapošljavanja u industrijskom sektoru te dvije zemlje uvećani samo dva posto, u usporedbi s 11-postotnim skokom u prethodnom tromjesečju, zbog "slabije potražnje klijenata u automobilskom i sektoru proizvodnje opreme".

Najsnažniji skok prihoda zabilježen je u Španjolskoj i Portugalu, za čak 21 posto, a dvoznamenkastu stopu rasta bilježilo je i talijansko tržište, i to od 15 posto.

Rast je zabilježen i u nordijskim zemljama, te na domaćem švicarskom tržištu, i to za šest posto.

Sjedinjene Američke Države, drugo po veličini tržište kompanije, također su zabilježile rast prihoda, za pet posto u odnosu na isto tromjesečje 2013.

Za iduću godinu grupa i dalje cilja na EBITA maržu iznad 5,5 posto, unatoč ukupnom sporijem rastu, ističe de Maeseneire, objašnjavajući takvu procjenu očekivanim oporavkom globalnog gospodarstva.

Komentirajte prvi

New Report

Close