SAP omogućio besplatan pristup određenim rješenjima kao odgovor na utjecaj koronavirusa na lanac opskrbe i poslovna putovanja i rad na daljinu

Autor: Poslovni.hr , 19. ožujak 2020. u 11:25
Foto: Oliver Dietze/DPA/PIXSELL

SAP je osnovan prije gotovo 48 godina s vrlo jasnom svrhom, pomoći tvrtkama u boljem funkcioniranju i poboljšanju života ljudi.

Sigurnost i dobrobit građana su glavni prioriteti u cijelom svijetu u kontekstu učinaka koronavirusa. Uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju, SAP je tvrtkama i pojedincima omogućio slobodan pristup sljedećim rješenjima.

Remote Work Pulse pomaže organizacijama shvatiti jesu li spremne za rad na daljinu, kako rade njihovi zaposlenici i koja im je podrška potrebna kako bi se prilagodili novim radnim okruženjima. Ovo rješenje pruža podršku tvrtkama u održavaju kontinuiteta poslovanja. U samo četiri dana tisuće organizacija prijavile su se za ovo besplatno upravljanje iskustvom (XM). To je prvo od nekoliko besplatnih SAP XM rješenja koja će se pojaviti u narednim danima.

U znak podrške, SAP je svim poslovnim subjektima ponudio besplatan pristup platformi SAP Ariba Discovery gdje svaki kupac i naručitelj može uputiti svoj zahtjev, a svaki dobavljač odgovoriti te ponuditi svoju robu ili usluge. Na ovaj način, kupci i dobavljači mogu se povezati brzo i učinkovito te umanjiti poremećaje na tržištu uzrokovane kašnjenjem isporuka, problemima s kapacitetom i povećanom potražnjom potrošača za određenim proizvodima u ovom kriznom razdoblju.
SAP upravlja najvećom poslovnom mrežom na svijetu, koja uključuje više od 4 milijuna dobavljača u preko 190 zemalja svijeta i ostvaruje 3.21 bilijuna dolara prometa. S ovim brojem dobavljača diljem svijeta, kompanija može pomoći pri uspostavljanju veza za održavanje lanca opskrbe, čak i u teškim situacijama.

Kao odgovor na sve veće promjene u rasporedima i otkazivanju putovanja te kao pomoć onima koji moraju putovati, SAP do 31. ožujka omogućava besplatnu registraciju za korištenje usluge TripIt. Riječ je o aplikaciji iz portfelja SAP Concur koja korisnike informira o trenutnoj situaciji u vezi s planiranim itinerarom.

Za pomoć tvrtkama koje moraju raditi na daljinu, SAP Litmos nudi potpuno besplatnu Remote Readiness & Effectivity Academy sa sadržajem za obuku za svakoga, u bilo kojem trenutku i bilo gdje. Spremni tečajevi temeljeni na videozapisima dizajnirani su tako da pomognu u uspostavljanju najboljih praksi daljinskog rada, održavanju najviših razina higijene i mentalnog zdravlja za radnike i razvijanju vodstva u vrijeme promjena i izazova.

Lagan alat za upravljanje projektima i suradnju za optimizaciju procesa, Ruum je stvorio dva prilagođena predloška za popis, prilagođene Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) kako bi pomogao tvrtkama i pojedincima da se pripreme, planiraju i odgovore na COVID-19. Te prilagođene predloške lako mogu koristiti tvrtke, neprofitne organizacije, obitelji, pojedinci ili svatko kome treba početna točka za stvaranje plana.

‘Trenutno se suočavamo s neviđenim izazovima, a utjecaj koronavirusa osjeti se na lokalnoj razini, ali i u cjelokupnom globalnom gospodarstvu. Poslovna putovanja su odgođena, događaji su otkazani, a opskrbni lanci oslabljeni. Omogućavajući besplatan pristup SAP-ovoj tehnologiji možemo pomoći u rješavanju izazova s kojima se trenutno suočavamo“, rekla je Sonja Popović, direktorica tvrtke SAP d.o.o.

SAP je osnovan prije gotovo 48 godina s vrlo jasnom svrhom, pomoći tvrtkama u boljem funkcioniranju i poboljšanju života ljudi. Omogućivši besplatan pristup svojoj tehnologiji dok traje borba protiv novog koronavirusa SARS-CoV-2, SAP na jasan način pomaže tvrtkama i pojedincima.

Komentirajte prvi

New Report

Close