Samsung ostvario rekordne rezultate u trećem kvartalu

Autor: Poslovni.hr , 10. listopad 2021. u 21:59
Foto: Shutterstock

Konačno poslovno izvješće Samsung će objaviti krajem listopada.

Južnokorejski div Samsung Electronics objavio je procjenu o rekordnoj operativnoj dobiti trećeg tromjesečja u protekle tri godine zbog viših cijena memorijskih čipova i prodaji ekrana za nove mobitele.

U razdoblju od srpnja do rujna operativna dobit porasla je 28 posto, na 15.800 milijardi wona (13,3 milijarde dolara), izvijestio je Samsung dodavši da je riječ je o najboljem rezultatu u trećem kvartalu od 2018. Godine. Prihod kompanije porastao je devet posto, na 73 tisuće milijardi wona, najvišu razinu od osnutka.

Konačno poslovno izvješće Samsung će objaviti krajem listopada. Poslovne rezultate kompanije u ljetnim mjesecima pogurala su poskupljenja i veće isporuke memorijskih čipova, kao i poboljšana profitabilnost u proizvodnji čipova za tehnološke tvrtke, ocjenjuju analitičari. Kompanija je prošlog tjedna najavila da u prvoj polovini iduće godine planira početi proizvoditi najsuvremenije 3-nanometarske čipove kako bi osigurala što bolju poziciju u utrci s liderom u tom segmentu Taiwan Semiconductor Manufacturingom (TSMC).

Taj će dio poslovanja biti “svijetla točka” poslovanja u idućoj godini. Ipak, analitičari očekuju da će cijene memorijskih čipova snažno pasti u posljednja tri mjeseca ove godine na krilima slabljenja potražnje za osobnim računalima usporedo s ublažavanjem ograničenja zbog koronavirusa. Samsung je u samo mjesec dana prodao oko dva milijuna novih, sklopivih pametnih telefona što pokazuje da su osvojili veći udio u tržištu cjenovno povoljnih telefona nego prošle godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close