Refinanciran Mercatorov dug VTB-u od 80 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. srpanj 2019. u 15:45
Foto:Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Mercator i VTB Bank su provedbom transakcije realizirali ugovor s kraja svibnja čime je refinanciran Mercatorov dug u visini 80 milijuna eura, objavio je u srijedu slovenski trgovački lanac.

"Transakcija je izvedena u  skladu s ugovorom, a Mercator je u fazi prikupljanja ponuda za refinanciranje dobio više ponuda banaka. Time je potvrđeno i bitno veće njihovo povjerenje u uspješno restrukturiranje koje je Mercator proveo u zadnje dvije godine", kaže se u Mercatorovoj obavijesti na internet stranicama Ljubljanske burze.

Time je VTB banka, kako se navodi, iskazala jaku potporu i povjerenje u uspješnost poslovanja i dugoročni razvitak grupe Mercator.

Refinanciranje duga u visini 80 milijuna eura po bitno boljim uvjetima dio je dugoročne strategije Mercatora. Nakon zaključene i vrlo uspješne prve faze restrukturiranja koja je obuhvatila stabilizaciju poslovanja, novu marketinšku strategiju i ponovni ulazak na tržište BiH, Mercator danas uspješno realizira slijedeće bitne korake prema postizanju svih starateških ciljeva, navodi se u priopćenju.

Dodaje se da ugovor s VTB bankom postavlja temelje za financijsku konsolidaciju grupe, osigurava sredstva za novi razvojni ciklus i dugoročni položaj Mercatorovih dobavljača, kao i položaj Mercatora na tržištima u regij

Komentirajte prvi

New Report

Close