Radnici Finvest Corpa štrajkom traže plaće

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. listopad 2014. u 16:24
. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Stotinjak radnika Finvest Corpa d.d. štrajkom traže neisplaćene plaće – u pilani u Gerovu već nekoliko danas štrajka njih 50-ak, a od danas i 50-ak radnika u upravnoj zgradi i u pogonu proizvodnje namještaja u Čabru.

 Stotinjak radnika Finvest Corpa d.d. štrajkom traže neisplaćene plaće – u pilani u Gerovu već nekoliko danas štrajka njih 50-ak, a od danas i 50-ak radnika u upravnoj zgradi i u pogonu proizvodnje namještaja u Čabru.

Radnici pilane u Gerovu danas su se dogovorili s Upravom da će od sutra nastaviti s radom sljedeća dva tjedna a da će im u tom razdoblju biti isplaćena polovica jedne mjesečne plaće, dok su radnici u Čabru najavili štrajk do isplate plaća ili dogovora s poslodavcem.

Tajnik Novog sindikata Tomislav Kiš izjavio je danas Hini da su radnici u upravnoj zgradi i u proizvodnji namještaja u Čabru od danas u štrajku jer im plaće nisu isplaćene od travnja, kao i zbog nedostatka socijalnog dijaloga s poslodavcem. Rekao je da postupak mirenja nije uspio i da su u štrajku svi zaposlenici tog dijela tvrtke.

Pojasnio je da je na lokacijama Finvest Corpa u Čabru većinski upravo Novi sindikat, dok su radnici u pilani u Gerovu članovi Sindikata papirne i drvne industrije.

Kiš je rekao da je danas u Čabru uspostavljen kontakt samo s pravnikom tvrtke te da očekuju i razgovore s Upravom, dodavši da radnici tijekom šest mjeseci neisplate plaća nisu upoznati s razlozima i problemima u poslovanju.

Tajnik Sindikata drvne i papirne industrije Darko Idžaković rekao je Hini da je danas u Gerovu na sastanku sindikata s predstavnicima Uprave i vlasnika Finvest Corpa dogovoreno da radnici u pilani nastave raditi još dva tjedna te da će im u tom razdoblju biti isplaćena polovica jedne mjesečne plaće.

Sindikatu i radnicima danas je predočena mogućnost ulaska novog ulagača u Finvest Corp, koji bi preuzeo dugovanja i nastavio poslovati, naveo je Idžaković naglasivši da je današnji dogovor "posljednja žrtva radnika i pokušaj spašavanja Finvest Corpa" te da, ako se ništa od dogovorenoga ne ostvari, ostaje otvorena opcija nastavka štrajka, kao i mogućnost podnošenja prijedloga za pokretanje stečaja.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close