Poznata trgovina odjećom koju Hrvati obožavaju upala u goleme probleme

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. veljača 2023. u 15:34
Foto: Unsplash

Stotine radnika ostat će bez posla.

Njemačka internetska trgovina odjeće Zalando najavila je u utorak da će zbog posustajanja prodaje ugasiti stotine radnih mjesta.

„Program (gašenja radnih mjesta) obuhvatit će brojne dijelove Zalanda, uključujući i višu upravnu razinu”, stoji u priopćenju kompanije.

„Još ne znamo pouzdano kako će utjecati na pojedina područja, znamo tek da neće obuhvatiti naše operativne uloge u kontaktu s kupcima u logističkim centrima, korisničkoj službi i prodajnim mjestima, ni operativne uloge u našem Zalando Studiosu”, priopćili su.

Zalando ima oko 17.000 zaposlenih a u Hrvatskoj posluje od srpnja 2021. godine.

Kompaniji je u pandemijskoj 2020. i 2021. na ruku išlo okretanje potrošača kupnji na internetu, ali u 2022. utjecaj pandemije postupno je izblijedio, a makrogospodarsko okruženje postalo je “izazovnije”, istaknuli su.

Prije dva tjedna Zalando je izvijestio da je prošlu godinu zaključio s prihodom od 10,4 milijarde eura, na razini 2021. Operativna dobit više je nego prepolovljena, na 187 milijuna eura. U 2021. prihod im je poskočio za 30 posto.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Dugo je trajalo..

Nikad dovoljno.. Demagog bi rekao da je zbog pohlepe suvlasnika Zalanda Bog već kaznio,  ali nećemo zalaziti u te sfere..

New Report

Close