Philip Morris International okreće se budućnosti bez dima cigareta

Autor: Poslovni.hr , 26. siječanj 2017. u 10:15
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Odrasli pušači traže one proizvode koji nude zadovoljavajući okus, ritual i užitak koji dobivaju od cigareta.

Philip Morris International (PMI) ponovno potvrđuje svoju predanost stvaranju budućnosti bez dima cigarete. Nastojanje kompanije da na tržište uvede bezdimne proizvode koji će u konačnici moći zamijeniti cigarete nastavlja jačati, s više od milijun odraslih pušača koji su prešli na IQOS. Nova korporativna web-stranica nudi uvid u PMI viziju budućnosti te način na koji PMI proizvodi mogu imati značajan utjecaj na odrasle pušače i društvo u cjelini.

„Odrasli pušači traže one proizvode koji nude zadovoljavajući okus, ritual i užitak koji dobivaju od cigareta, ali sa znatno manjim razinama štetnih spojeva koji se nalaze u dimu“, izjavio je Tony Snyder, potpredsjednik Odjela komunikacija u PMI-ju. „Nakon više od deset godina istraživanja i razvoja, danas imamo i znanost i tehnologiju kako bismo ove proizvode učinili stvarnima za 1,1 milijardu pušača u svijetu.“

IQOS je jedan od četiri bezdimna proizvoda koji dolaze iz tvrtke PMI, s ciljem da se odgovori na potražnju i razne preferencije odraslih pušača. Radi se o grijanom duhanskom proizvodu koji je dostupan na tržištu od 2014. godine te za koji se očekuje da će biti dostupan u ključnim gradovima na više od 30 tržišta u 2017. godini.

Od 2008. godine, PMI je zaposlio više od 400 znanstvenika i stručnjaka te uložio više od tri milijarde dolara u istraživanje, razvoj proizvoda i znanstvenu potvrdu. Rezultati znanstvenih istraživanja potencijala smanjene štetnosti IQOS-a su vrlo obećavajući i kompanija otvoreno omogućava reviziju i verifikaciju svojih znanstvenih metodologija i rezultata neovisnim trećim stranama. U prosincu 2016., PMI je prijavio IQOS za kategoriju duhanskog proizvoda modificiranog rizika američkom Centru za duhanske proizvode američke Agencije za hranu i lijekove (FDA).

Snyder je dodao: „Optimistično gledamo na budućnost radeći na postupnom prijelazu PMI-jevog poslovanja s postojećih cigareta prema potencijalno manje štetnim alternativama. Postoji velika prilika da ostvarimo pozitivan utjecaj na javno zdravstvo uz dostupnost boljih izbora od nastavka pušenja, a to ne možemo učiniti sami. Doprinosi stručnjaka s područja javnog zdravstva, znanstvene zajednice i regulatora će značajno ubrzati prelazak s cigareta na proizvode bez dima.“

Komentirajte prvi

New Report

Close