Ozbiljne optužbe na račun poznatog modnog lanca. Tužba zbog financiranja trgovine ljudima radi seksa

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. listopad 2023. u 09:03
FOTO: REUTERS/Andrew Kelly

BBC je objavio nalaze istrage o visoko organiziranoj mreži koja je koristila posrednika da vrbuje mlade odrasle muškarce za događaje s Jeffriesom i Smithom.

U New Yorku je podignuta tužba protiv modne marke Abercrombie & Fitch, koja tu tvrtku optužuje za financiranje operacije trgovine ljudima u svrhu seksa.

Tvrtka je dopustila bivšem izvršnom direktoru Mikeu Jeffriesu “nesmetan pristup” resursima kako bi podržao njegov “zločinački pothvat”, navodi se u dokumentima.

Tužba je uslijedila nakon istrage BBC-ja o optužbama da je Jeffries iskorištavao muškarce na događajima koje je vodio dok je bio izvršni direktor. Glasnogovornik marke rekao je da tvrtka neće komentirati slučaj.

Jeffriesov odvjetnik rekao je da on također neće komentirati. “Sudnica je mjesto gdje ćemo se baviti ovom stvari”, rekao je Brian H. Bieber u izjavi.

Tužba također optužuje Jeffriesa i njegovog britanskog partnera Matthewa Smitha za seksualnu trgovinu, nedolično seksualno ponašanje i silovanje.

Slučaj je pokrenut prema zakonu savezne države New York koji dopušta ljudima podnošenje tužbe za seksualno zlostavljanje koje bi inače premašile rok zastare.

“Zbog ove tužbe i hrabrih muškaraca koji su istupili, Abercrombie će morati odgovarati za svoje mnoge neprihvatljive radnje i nedjelovanja koji su uništili živote desetaka mladića”, rekao je Brad Edwards, odvjetnik koji zastupa neke navodnih žrtava.

Ranije ovog mjeseca, BBC je objavio nalaze istrage o visoko organiziranoj mreži koja je koristila posrednika da vrbuje mlade odrasle muškarce za događaje s Jeffriesom i Smithom. Abercrombie & Fitch (A&F) je odgovorio da je “zgrožen i zgrožen” navodnim Jeffriesovim ponašanjem.

Komentirajte prvi

New Report

Close