Odluka je trajna: Automobilski div iz prodajte potpuno povlači određene modele

Autor: Poslovni.hr , 20. rujan 2023. u 13:38
Ilustracija: Slavko Midzor/PIXSELL"n

Odluku Volvoa podržavaju nekoliko ključnih razloga.

Volvo je već ranije potvrdio svoju posvećenost potpunoj elektrifikaciji svoje ponude vozila, a nedavno su donijeli još jednu značajnu odluku, piše Index.

Na događaju povodom Klimatskog tjedna u New Yorku, Volvo je objavio plan povlačenja modela koji koriste dizelske motore iz proizvodnje. Ova odluka je konačna i stupit će na snagu već za nekoliko mjeseci.

Izjavili su: “Za nekoliko mjeseci, proizvest ćemo posljednji Volvo s dizelskim motorom, čime postajemo jedan od pionira među tradicionalnim proizvođačima automobila koji su odlučili poduzeti ovaj korak.”

Odluku Volvoa podržavaju nekoliko ključnih razloga. Prvo, ističu svoj snažan fokus na elektrifikaciju kao ključni dio svoje strategije za budućnost. Drugo, istaknuli su promjene na tržištu, koja sve više teži prema električnim vozilima, te su stroži emisijski standardi postali neizbježni. Važno je napomenuti da, iako dizelski motori emitiraju manje CO2 od benzinskih motora, oni ispuštaju više štetnih NOx čestica koje imaju negativan utjecaj na okoliš.

Komentirajte prvi

New Report

Close