Norveška tvrtka ugovorila strateško partnerstvo s 24sata

Autor: Bernard Ivezić , 18. rujan 2019. u 09:16
Foto: Getty Images

Mobilna plaćanja preduvjet za koncept tzv. bezgotovinskog društva u kojem je građanima, trgovcima i svima ostalima znatno olakšano obavljanje transakcija i upravljanje financijama, istaknuo član uprave 24sata Zoran Turković.

Norveški fintech startup Auka, koji je za svoju aplikaciju za mobilno plaćanje Settle napravio svjetsku premijeru upravo u Hrvatskoj, ugovorio je strateško partnerstvo s vodećom medijskom kućom u Hrvatskoj, 24sata.

Daniel Döderlein, glavni izvršni direktor Auke kaže da su vrlo zadovoljni što se 24sata danas pridružio mreži njihovih distribucijskih partnera.

"Zajedno ćemo raditi na tome da mobilno plaćanje dovedemo u Hrvatsku te da pomognemo korisnicima i tvrtkama da shvate koje su prednosti ovakvih rješenja kako bi pomoću njega mogli bolje upravljati svojim financijama i brže – samo jednim potezom prsta – obavljati financijske transakcije", kaže Döderlein te dodaje da je Settle za krajnje korisnike besplatan.

Dodaje da je ovo dio strategije Auke u stvaranju mreže korisnika, tvrtki i distribucijskih partnera.

"Settle je najbrži i najjednostavniji način da pojedinci pošalju ili prime novac, odnosno plate trgovcima, čime uklanja nepraktičnost gotovinskih transakcija i komplikacije s dugačkim brojevima bankovnih računa", kaže Döderlein.

Zoran Turković, član uprave 24sata kaže da su mobilna plaćanja preduvjet za koncept tzv. bezgotovinskog društva u kojem je građanima, trgovcima i svima ostalima znatno olakšano obavljanje transakcija i upravljanje financijama.

"Uz to znatno se smanjuje i stopa kriminala te povećava sigurnost društva u cjelini. Primjerice, smanjuje se broj pljački, otežava se trgovina drogom i oružjem, krivotvorenje itd. Skandinavske zemlje prve su prepoznale prednosti te će u roku iduće tri godine iz gotovo svih sfera eliminirati korištenje gotovine", kaže Turković.

Dodaje da 24sata mobilna plaćanja vidi kao svojevrsni akcelerator digitalne transformacije društva koje je nužno za zdravi gospodarski rast te prosperitet svih hrvatskih građana.

Komentirajte prvi

New Report

Close