Njemački Flixbus kupio francuskog prijevoznika: Sporazum će im omogućiti korištenje važnog autobusnog terminala

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. svibanj 2019. u 08:14
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Ta autobusna kompanija osnovana je u Njemačkoj 2013. godine, a u prošloj godini prevezla je 45 milijuna putnika, 40 posto više nego u godini ranije. P

Njemačka tvrtka za autobusni prijevoz Flixbus u četvrtak je izvijestila o zaključenom sporazumu o kupnji francuske tvrtke Eurolines, što je najnoviji primjer konsolidacije francuskog sektora za autobusni prijevoz na duljim linijama.

Ta njemačka brzorastuća tvrtka priopćila je kako je, nakon u ožujku započetih razgovora, finalizirala ugovor o kupnji Eurolinesa od francuske skupine za transport Transdev.

Financijski detalji sporazuma nisu objavljeni.

Taj sporazum će Flixbusu omogućiti da koristi Eurolinesov međunarodni autobusni terminal Paris-Gallieni kao čvorište.

Ta autobusna kompanija osnovana je u Njemačkoj 2013. godine, a u prošloj godini prevezla je 45 milijuna putnika, 40 posto više nego u godini ranije. Prošle godine je svoje usluge počela nuditi i u SAD-u.

U francuskom sektoru za autobusni prijevoz na duljim linijama odvija se proces transformacije nakon njegove liberalizacije započete u 2015. godini.

Prvobitno je u Francuskoj bilo pet kompanija, no najnovijom kupnjom ta se brojka svodi na svega dvije – Flixbus i Ouibus.

Francuski operater za dijeljenje automobila BlaBlaCar planira kupiti Ouibus od francuskog željezničkog operatera SNCF i preimenovati ga u BlaBlaBus. Ta kupnja bi trebala biti dovršena do kraja proljeća.

Prema francuskom regulatoru, u 2018. godini u tom sektoru zabilježen je 26-postotni rast, s ukupno prevezenih 8,9 milijuna putnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close