Njemački automobilski div obustavlja proizvodnju svog najpopularnijeg modela

Autor: Poslovni.hr , 02. rujan 2023. u 10:26
Foto: Reuters

DPA smatra da će i proizvodnja ostalih modela biti ugrožena zbog nedostatka komponenti motora.

Njemački proizvođač bio je prisiljen privremeno obustaviti proizvodnju svog najprodavanijeg modela T-Roc, zbog nestašice dijelova uzrokovane poplavama u Sloveniji.

Prema službenim rezultatima prodaje, Volkswagen T-Roc nije samo najprodavaniji automobil njemačke tvrtke na europskom tržištu već i jedan od najpopularnijih automobila u Europi uopće.

S obzirom na tu činjenicu, sasvim je jasno da čelnici Volkswagena nisu previše sretni što su morali privremeno zaustaviti proizvodnju T-Roca u tvornici Autoeuropa koja se nalazi u portugalskom gradu Setubalu.

Kako prenosi njemačka agencija DPA, razlog obustave proizvodnje je nedostatak dijelova motora. Ova je agencija dobila interni dopis poslan radnicima u tvornici u blizini Lisabona. Kompaktni crossover T-Roc, koji je dostupan i kao kabriolet, neće se proizvoditi još nekoliko tjedana, počevši od prve polovice rujna, piše Nova.rs.

Volkswagen je prošle godine proizveo 231.000 modela T-Roc, a špijunske fotografije otkrile su da je druga generacija na opsežnim testiranjima. Proizvođač iz Wolfsburga već je najavio da će T-Roc biti među posljednjim novim automobilima koji će biti u ponudi s motorima s unutarnjim izgaranjem.

DPA smatra da će i proizvodnja ostalih modela biti ugrožena zbog nedostatka komponenti motora. Vjeruje se da su poplave u Sloveniji pogodile dobavljača koji proizvodi dijelove za T-Roc. S obzirom na to da ovaj crossover C-segmenta dijeli MQB platformu s mnogim drugim Volkswagenovim vozilima, postoji rizik da bi ta sudbina mogla zadesiti i druge serijske automobile.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Još 10000 i x1 novi.. računica je jasna..

Mnogo je zanimljiviji human condition u EU zadnjih… Oduvijek?

Ovaj vw stalno neke probleme ima.

New Report

Close