Niški Biftek uselio u klaonicu Agroživa

Autor: Poslovni.hr , 18. siječanj 2017. u 21:59
Biftek opsrbljuje mesom gradove jugoistočne Srbiju

Kompanija Miloša Radojevića zapošljava 700 radnika i ima stotinjak trgovina u Srbiji.

U propaloj klaonici Agroživa u Žitištu, nakon dužeg vremena pokrenuta je proizvodnja. Zahvaljujući angažmanu lokalne lokalne uprave Žitište, a uz pomoć srpskog Ministarstva poljoprivrede, u klaonicu su, kako saznaju Večernje novosti, privremeno uselila niška industrija mesa Biftek.

Riječ je o privatnoj kompaniji, u vlasništvu Miloša Radojevća, koji, kako objašnjava list, postaje sve značajniji igrač u srpskoj prehrambenoj industriji.

Trenutno zapošljava 700 radnika, a sa stotinjak maloprodajnih objekata među vodećim je opskrbljivačima mesom i mesnim prerađevinama gradova u jugoistočnoj Srbiji.

Biftek je najavio izgradnju stočarske farme vrijedne milijun eura, gdje bi posao našlo 100 osoba, ali bi se još nekoliko tisuća kućanstava moglo uključiti u uzgoj peradi, čime bi oživjela sela. Razvijajući se u tom pravcu niška kompanija odlučila se oprobati u klanju i preradi peradi.

Priliku joj je pružila Općina Žitište i ponudila napuštenu klaonicu bankrotiranog Agroživa. U potrazi za partnerom koji bi u propaloj klaonici oživio proizvodnju i preradu mesa, lokalna vlast opredijelila se za kompaniju Biftek. Pregovore su podržali nadležni državni organi i obećali pomoć, svjesni ekonomskog značaja obnavljanja rada klaonice za tu nerazvijenu opštinu. Niški proizvođač je na adresi klaonice u Žitištu privremeno registrirao pogon za preradu i konzerviranje mesa peradi. Nadležna komisija Veterinarske uprave pri Ministarstvu poljoprivrede, odobrila im je da do 30. ožujka 2017. godine u Agroživu dnevno dnevni kapacitet prerade iznosi najviše 22 tona. 

Komentirajte prvi

New Report

Close