NIS će 2017. povećati ulaganje za 6 posto

Autor: Poslovni dnevnik , 07. prosinac 2016. u 21:59
Predviđa se i modernizacija maloprodajne mreže

Naftna industrija Srbije usvojila Business plan.

Odbor direktora Naftne industrije Srbije (NIS) usvojio je Business plan kompanije za 2017. godinu, a prioriteti će i dalje biti investicije u ključne razvojne projekte, povećanje učinkovitosti, kao i očuvanje profitabilnosti, priopćio je NIS.

Vladim Jakovljev, predsjednik Odbora direktora i prvi zamjenik glavnog direktora kompanije Gazpromneft, ocijenio je da će realizacija usvojenog plana omogućiti NIS-u da sačuva profitabilnost i da nastavi realizaciju ključnih investicijskih projekata koji su od velikog značaja za ekonomiju Srbije i regiju. Odbor direktora je potvrdio investicijski program NIS-a za 2017. godinu u iznosu 28,6 milijardi dinara, odnosno 6% više u usporedbi sa 2016. godinom.

NIS, kako se navodi, planira daljnji razvoj brendiranih goriva, modernizaciju maloprodajne mreže u Srbiji i regiji, kao i razvoj dodatnih usluga. NIS će nastaviti diverzifikaciju poslovanja u području energetike i proizvodnje i prodaje električne energije, navodi se u priopćenju. Business plan podrazumijeva i aktivnosti na izgradnji TE-TO u Pančevu kapaciteta 140 megavata i vjetroparka Plandište, kao i razvoj projekata u području utisnutog prirodnog plina, prije svega izgradnja postrojenja za utisnuti prirodni plin Ostrovo. Utvrđeno je da u sljedeće dvije godine NIS ima potencijal za povećanje operativne učinkovitosti od 9,9 milijardi dinara. 

Komentirajte prvi

New Report

Close