Ni Šveđani nisu imuni na više troškove, IKEA diže cijene: ‘Nažalost, morali smo to učiniti’

Autor: Poslovni.hr , 31. prosinac 2021. u 07:38
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

I kupci u Hrvatskoj primijetili su promjene cijena nakon Božića. ‘Od početka pandemije, Ikea je uspjela apsorbirati značajno povećanje troškova u cijelom opskrbnom lancu. Sada više ne možemo‘, objasnili su iz Ikee.

Ikea je povećala cijenu svog namještaja do 50 posto, za što okrivljuje povećanje troškova u lancu opskrbe uzrokovano Covid-19, piše Guardian.

Nakon što su se kupci diljem Europe požalili da su cijene nakon Božića naglo porasle, Ikea je rekla da više nije bila u stanju apsorbirati povećane troškove te da ih zbog toga prenosi na potrošače.

Glasnogovornik Ikee objavio je na Twitteru: ‘Nažalost, došlo je do značajnog povećanja troškova u cijelom opskrbnom lancu, uključujući sirovine, transport i logistiku. Kako to još uvijek traje, morali smo povećati cijene mnogih naših proizvoda.’

Podsjetimo, u intervjuu za Poslovni dnevnik Ekaterina Egorova, koja vodi kompanije IKEA-e u Jugoistočnoj Europi najavila je takav razvoj situacije.

Ikea je potvrdila da je tvrtka podigla cijene u više zemalja. Glasnogovornik je rekao: ‘Od početka pandemije, Ikea je uspjela apsorbirati značajno povećanje troškova u cijelom opskrbnom lancu, zadržavajući cijene što je moguće nižima i stabilnijima. Sada, kao i mnogi drugi trgovci, morali smo podići cijene kako bismo ublažili utjecaj na naše poslovanje.

Povećanje cijena varira, ali ostaje u skladu s onim što vidimo na globalnoj razini u Ikei, što je otprilike 9 posto prosječnog povećanja u različitim zemljama i asortimanima proizvoda.’

 

Komentirajte prvi

New Report

Close