Neto dobit 389 milijuna eura: Ostvarili najveće prihode u 175-godišnjoj povijesti kompanije

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. ožujak 2018. u 08:33
Foto: Reuters

Taj pozitivan trend generira sve veća potražnja potrošača za kvalitetom.

Švicarski proizvođač čokolade Lindt & Spruengli nastoji privući više obožavatelja slatkog u Japanu, Kini, Južnoafričkoj Republici, Brazilu i Rusiji, ističući da ta skupina zemalja za njih predstavlja "ogroman potencijal".

U Lindtu su u godišnjem izvješću o poslovnim rezultatima istaknuli da su njihove podružnice u tih pet zemalja ostvarile "iznadprosječan rezultat" u 2017. godini, uz organski rast od 12,4 posto.

"Taj pozitivan trend generira sve veća potražnja potrošača za kvalitetom, te veća kupovna moć i sve snažnija želja za čokoladom s visokim udjelom kakaa", poručuju iz vodećeg proizvođača u segmentu cjenovno prihvatljivih luksuznih čokolada.

I u drugim su dijelovima svijeta ljudi popuštali iskušenju koje predstavljaju Lindtove čokolade, te je neto dobit kompanije u prošloj godini porasla 7,8 posto, na 452,5 milijuna švicarskih franaka (389 milijuna eura), pokazuje u utorak objavljeno izvješće.

Prihodi su pak dosegnuli najvišu razinu u 175-godišnjoj povijesti kompanije, premašivši četiri milijarde franaka.

U Lindtu ističu poboljšanje na tržištu ključnih sirovina, kakaa, kakao maslaca i šećera, napominjući da je "urod u 2016/2017. bio puno bolji, čime je omogućen povratak cijena s rekordnih na normalne razine".

Napominju da su dobre vijesti stigle iz svih regija, uz izuzetak Sjedinjenih Država, najvećeg tržišta čokolade u svijetu na kojem je Lindt prošle godine zabilježio blagi pad prodaje.

Slabiji rezultat nisu spriječila na nastojanja švicarske kompanije da privuče američke kupce novim pakiranjima i popustima za vrijeme Božića, kao ni opetovanim plasmanom na tržište čokolada bez šećera.

Komentari (1)
Pogledajte sve

do jaja

New Report

Close