Nekad su bili ponos slovenskog gospodarstva, a sada idu na javnu dražbu

Autor: Poslovni.hr/H , 02. lipanj 2016. u 16:36
FOTO: Thinkstock

Ovakav razvoj situacije uslijedio je nakon što je poljski fond Abris Capital zbog kašnjenja u realizaciji dogovora odustao od ulaganja 15 milijuna eura u to poduzeće u većinskom državnom vlasništvu.

Slovenski državni holding (SDH) koji upravlja portfeljem državne imovine objavio je u četvrtak da će se pokušaji privatizacije tvornice Paloma kroz dokapitalizaciju nastaviti putem javne dražbe, nakon što je poljski fond Abris Capital zbog kašnjenja u realizaciji dogovora odustao od ulaganja 15 milijuna eura u to poduzeće u većinskom državnom vlasništvu.

Tvornica higijenskog papira iz Sladkog Vrha kod Maribora s tradicijom od 140 godina, ima 700 zaposlenih i nalazi se u predstečajnom postupku zbog zastarjele opreme i visokog duga bankama, pa treba svježa sredstva.

Nakon odustajanja poljskog investitora, SDH je objavio da će se novi investitor za kupnju državnih dionica u novom postupku tražiti putem javne dražbe.

Tome se protive mali dioničari i zaposleni koji tvrde da je od ponude Abris Capitala bolja bila ponuda slovačkog  Eco Investa i da je najvažnije da se održe radna mjesta i proizvodnja na sadašnjoj lokaciji.

 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Mozda oni i jesu profitabilni ali su ih prethodne uprave tako zaduzile da sada nista osim droge ne donosi dovoljno profita koji bi nadoknadio rate za dignute kredite….nesto slicno gdje smo i mi sada…kada nam to jasno i glasno vele ovi izvana.

Proizvodnja wc papira = nacionalni interes. Niti slučajno privatizirati.
Neprocjenjivo!

Tako je! Kome treba profitabilnost. Bitno je ostat di jesi i ne otpustit nikoga. Nekako mi se sve cini da su ti mali dionicari radnici…

New Report

Close