Nectar će do kraja ove godine preraditi još 30.000 tona sirovina, voća i rajčica, pa će ukupna količina u 2013. iznositi 100.000 tona, izjavio je Tanjugu generalni direktor tvornice Nectar Čedo Praška.
"Za sljedeću godinu planiramo proširenje kapaciteta, što će svakako dovesti do povećanja ukupne količine sirovina za preradu", kazao je Praška. Sirovine se prerađuju na pet lokacija, u Bačkoj Palanci, Vladičinom Hanu, Arilju, Skoplju i Ajdovščini, a od tih sirovina prave se poluproizvodi u obliku voćnih koncentrata, smrznutog voća i voćnih kaša. Ti poluproizvodi se koriste za vlastitu proizvodnju, a preostala količina se izvozi na tržišta Europske unije i Rusije. Nectar posjeduje planataže jagoda na površini od 10 hektara, kao i plantaže drugog voća poput jabuka, breskve i kruške.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu