Najavljeno širenje uspješnog brenda maloprodajnih parkova STOP SHOP: Investicija od 250 milijuna eura, u planu 5000 radnih mjesta

Autor: Poslovni.hr , 22. prosinac 2021. u 12:20
FOTO: Immofinanz

Nove građevinske lokacije akvizirane su s tvrtkom ENS, a maloprodajni parkovi koji će se graditi na ovim lokacijama imat će više od 190.000 četvornih metara prostora za najam.

Immofinanz nastavlja širenje svog uspješnog brenda maloprodajnih parkova STOP SHOP u jadranskoj regiji, ovoga puta s fokusom na Hrvatsku, u skladu s korporativnom strategijom. Prema planovima, u sljedećih tri do pet godina predviđeno je širenje s trenutačnih četiri na više od 20 lokacija, a završetak već započete izgradnje i proširenje postojećih predviđeno je u prvoj polovici 2022. godine. Ova investicija vrijedna je oko 250 milijuna eura te je u planu otvaranje i do 5.000 radnih mjesta za lokalno stanovništvo.

Detaljne analize tržišta i lokacija sugerirale su da kod lokalnog stanovništva postoji velika potražnja za decentraliziranim, lokalnim dobavljačima. Takav zaključak doveo je do odluke da se osiguraju 22 lokacije u hrvatskim gradovima srednje veličine, u kojima bi se razvijali maloprodajni parkovi STOP SHOP.

“Uz snažan povratak trendu ekonomskog rasta, ali i porastu raspoloživog dohotka i povjerenja potrošača, Hrvatska se nameće kao obećavajuće tržište. U Hrvatsku investiramo već duži niz godina, a jedna od posljednjih investicija jest i ulazak na tržište s našim maloprodajnim parkovima STOP SHOP 2018. godine. Na taj korak odlučili smo se zbog povratnih informacija koje smo dobivali od lokalnih zajednica, ali i naših zakupnika koji su se htjeli proširiti na hrvatsko tržište, a kojima je format STOP SHOP izrazito prikladan. To možemo zahvaliti veličini gradova i potražnji stanovništva za nabavom potrepština best value for money u ugodnom ambijentu”, komentirao je Dietmar Reindl, COO tvrtke Immofinanz, prenosi Privredni.hr.

Tvrtka Immofinanz godinama se oslanjala na isplativu formu maloprodajnih parkova otpornu na krizu, sa solidnim povratom te je vrlo rano prepoznala potencijal takvih investicija.

“Pomno procjenjujemo nove lokacije i iskorištavamo raspoložive tržišne kapacitete. Uz to, pandemija nam je jasno dala do znanja da su maloprodajni parkovi, u kojima možete kupiti svakodnevne potrepštine te koji imaju vrlo dobru prometnu povezanost, ali i raznoliku mješavinu zakupnika, jasni pobjednik te da ih zakupnici i kupci izrazito mnogo traže”, dodao je Reindl.

Nove građevinske lokacije akvizirane su s tvrtkom ENS, a maloprodajni parkovi koji će se graditi na ovim lokacijama imat će više od 190.000 četvornih metara prostora za najam.

Komentirajte prvi

New Report

Close