Na europsko tržište automobila stiže novi igrač: Nudi rekordno 10-godišnje jamstvo

Autor: Poslovni.hr , 15. siječanj 2022. u 08:36
FOTO: REUTERS/Thanh Hue/File Photo

Vijetnamski proizvođač automobila Vinfast namjerava doći u Europu, a jedna od polaznih točki za uspjeh bit će 10-godišnje jamstvo. Rijetko tko je znao za Vinfast prije nekoliko mjeseci. Ipak, isti taj Vinfast potvrdio je da želi pokrenuti vlastitu proizvodnju u Njemačkoj.

Na CES-u u Las Vegasu vijetnamski proizvođač automobila Vinfast ne samo da je predstavio ukupno pet novih električnih crossovera, već je potvrdio i da intenzivno traži proizvodnu lokaciju u Njemačkoj gdje želi pokrenuti vlastitu proizvodnju od 2025. godine.

Automobilska grana vijetnamskog Vingroupa već je imala svoj veliki nastup na sajmu automobila u Los Angelesu gdje je predstavila i novo sjedište u Sjevernoj Americi kao i dva potpuno nova električna SUV-a VF e35 i VF e36, piše Revija HAK. Vijetnamci su svojevremeno proizvodili motorne skutere za svoje domaće tržište, a zatim su 2018. dodana dva modela Vinfast Lux A 2,0 i Lux SA 2,0 pod vodstvom bivših GM menadžera, a oba su modela nastala na platformama starijih BMW-a serije 5 i X5.

Ovaj proizvođač automobila osnovan je tek 2017. godine i trebao bi osvojiti svijet u sljedećih nekoliko godina s proizvodnim pogonima u Vijetnamu, SAD-u i Njemačkoj. Vinfast je na CES-u potvrdio da će se u budućnosti oslanjati isključivo na električne automobile.

Dizajn Vinfastovih automobila potpisuje Pininfarina. U Europi Vinfast želi samo direktnu online prodaju za nova električna vozila, a vjerojatno i za električne skutere. Vozila bi nakon kupnje trebala biti dostavljena u vaš dom, dok će tehničari također dolaziti kod kupca na servis i pokušavati riješiti problem na licu mjesta.

Komentirajte prvi

New Report

Close