Modni lanac kojeg Hrvati jako vole zatvara još dvije poslovnice

Autor: Poslovni.hr , 27. travanj 2024. u 08:18
Foto: Pixabay

Primark je također smanjio trgovinski prostor na šest lokacija od sredine rujna 2023. godine.

Primark želi zatvoriti dvije poslovnice u Njemačkoj. Ali, to nije jedini plan lanca jeftine mode, piše Fenix.

Tvrtka se drži svojih planova o zatvaranju. Primark poslovnica u Krefeldu u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji bit će zatvorena krajem svibnja. I obožavatelji Primarka u Kaiserslauternu u Falačkom-Porajnju također se moraju oprostiti od poznatog modnog lanca. Ova poslovnica će se zatvoriti krajem 2024. godine.

Ali u isto vrijeme, modni lanac želi otvoriti više trgovina. “Nastavljamo raditi na širenju naše prisutnosti u regijama u kojima još nismo dovoljno zastupljeni”, objavila je tvrtka u utorak (23. travnja). No, Primark ne otkriva u kojim se gradovima otvaraju nove poslovnice. “U konkretnim smo pregovorima”, kažu.

U financijskim godinama 2021. i 2022. Primark u Njemačkoj ostvario je gubitak od preko 50 milijuna eura. Tvrtka je tada morala djelovati i zatvorila je dvije poslovnice u Njemačkoj, uključujući poslovnicu u Gelsenkirchenu u jesen 2023.

Primark je također smanjio trgovinski prostor na šest lokacija od sredine rujna 2023. godine. Rečeno je da je to “prilagođeno pozicioniranje” stvorilo uvjete za rast na njemačkom tržištu.

Komentirajte prvi

New Report

Close