Mitsubishi Heavy Industries i Siemens AG preuzimaju segmente Almstomovog poslovanja

Autor: Marta Duić , 17. lipanj 2014. u 09:51
Izvor: http://www.siemens.com/

Mitsubishi Heavy Industries (MHI) i Siemens AG objavili su udruženje snage i stvaranje prijedloga za francuski multinacionalni konglomerat, Alstom. Sukladno tome, MHI i Siemens predložili su nekoliko poslova kako bi se očuvalo Alstomov trenutni status u gotovo svim aktivnostima, povećala industrijska održivost, ojačala pozicija globalnog igrača na području energetike i transporta te financijska struktura.

Mitsubishi Heavy Industries (MHI) i Siemens AG objavili su udruženje snage i stvaranje prijedloga za francuski multinacionalni konglomerat, Alstom. Sukladno tome, MHI i Siemens predložili su nekoliko poslova kako bi se očuvalo Alstomov trenutni status u gotovo svim aktivnostima, povećala  industrijska održivost, ojačala pozicija globalnog igrača na području energetike i transporta te financijska struktura. Prijedlog je također vrlo koristan za zaposlenike Alstoma. Nadalje, ovo udruživanje će potaknuti otvaranje novih radnih mjesta u Francuskoj.

Zajednički poslovi MHI i Almstoma

MHI namjerava formirati široki industrijsku savez s Alstomom i stvoriti tri zajednička ulaganja  stjecanjem 40 posto Alstomovog  pranog i nuklearnu poslovanja, 20 posto Alstomovog posla s rešetkama, te 20 posto hidro poslovanja. Kao rezultat tih transakcija, MHI će ubrizgati u Alstom Euro 3,1 milijarde u gotovini. MHI će ući u mrežu poslova i namjerava pridonijeti  globalnoj ekspanziji, uključujući širenje na Japan. MHI također namjerava postati stabilan i dugoročni dioničar Alstom  stjecanjem do 10 posto dionica iz Bouygues SA. S tim transakcijama i sporazumima  o suradnji te stvaranju više vrijednosti MHI planira dalekosežni industrijski savez s Alstom.

Poslovanje Siemensa i Almstoma

Siemens namjerava steći 100 posto Alstomovog plinskog poslovanja, uključujući povezane ugovore o pružanju usluga za 3,9 milijardi eura u gotovini. Siemens namjerava ponuditi garanciju za posao tijekom tri godine u Francuskoj i Njemačkoj za prenesen posao nakon zatvaranja spomenute transakcije. Tvrtka također namjerava zajedno s Alstom iskoristiti prilike obiju tvrtki kako bi se stvorio europski prvak mobilnosti.Siemens planira osnovati svoje europsko sjedište u za usluge u plinskom sektoru u Francuskoj.

Ulaganje u budućnost

Savez formiran od strane Alstoma i MHI, dvije vrlo konkurentne termoenergetske tvrtke, imat će svjetsku pokrivenost i koristi od MHI snažne operativne baze u Aziji te Alstom ove baze u Europi, Bliskom Istoku i Africi. Ovaj savez će omogućiti stvaranje više od 1.000 radnih mjesta u Francuskoj. Siemens će osigurati opskrbu i usluge plinom svim korisnicima putem svojih stručnih i usluga globalne mreže. Almstomove glavne proizvodne linije uglavnom su već dodijeljene određenim mjestima kako bi omogućili bolju integraciju sa Siemensovim aktivnostima. MHI i Siemensov prijedlog će ojačati Alstomov brand znatno i predstaviti ga kao održivog igrača u energetici i transportu. Transakcija će također pružiti dodatnu financijsku fleksibilnost za Alstom i ojačati im bilancu. Primitci od transakcije  osigurat će budući rast i omogućiti ulaganja u inovativne tehnologije.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close