McDonald’s-ovi restorani ostali bez nekih proizvoda

Autor: Poslovni.hr , 25. kolovoz 2021. u 10:34
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Prošli tjedan je južnoafrički lanac brze hrane Nando’s zatvorio neke podružnice u Britaniji nakon što je ostao bez piletine.

McDonald’s-ovi restorani u Engleskoj, Škotskoj i Walesu ostali su zbog problema u opskrbnim lancima bez milkshakeova i nekih napitaka u boci, priopćila je kompanija, navodeći da je jedan od glavnih razloga poteškoćama u opskrbi nedostatak vozača kamiona.

“U Velikoj Britaniji trenutačno brojni problemi utječu na maloprodaju, a jedan od njih je nedostatak vozača teških teretnih vozila”, kaže se u priopćenju.

Velik broj kompanija prijavio je probleme u opskrbi zbog nedostatnog broja vozača.

Prošli tjedan je južnoafrički lanac brze hrane Nando’s zatvorio neke podružnice u Britaniji nakon što je ostao bez piletine.

Udruga za cestovni prijevoz (RHA) početkom kolovoza je procijenila da u Velikoj Britaniji nedostaje više od sto tisuća vozača. Prije pandemije i brexita ukupni broj aktivnih vozača bio je 600.000.

RHA upozorava da prošle godine zbog pandemije nije provedeno oko 30.000 vozačkih ispita za teretna vozila te da je “povijesna” nestašica vozača pogoršana promjenama pravila nakon brexita.

Uz sve ostalo, problemima je doprinijelo i to što je aplikacija NHS Covid vozače obavijestila da se samoizoliraju.

Najnovija anketa o radnoj snazi upućuje na to da je 14.000 vozača kamiona iz EU-a napustilo radna mjesta u Velikoj Britaniji do lipnja 2020., a samo ih se 600 vratilo do srpnja ove godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close