Marks & Spencer očekuje nižu dobit zbog preustroja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. svibanj 2016. u 16:43
Foto: Thinkstock

“Te će akcije, u kombinaciji s otežanim uvjetima za trgovanje, imati negativne posljedice po dobit u kratkoročnom razdoblju”, kazao je Rowe čiji je prioritet srediti stanje u tom odjelu.

Britanski maloprodajni div Marks & Spencer (M&S) u srijedu je upozorio da će plan preustroja segmenta prodaje odjeće i kućnih potrepština nagristi dobit u kratkoročnom razdoblju.

Izvršni direktor M&S-a Steve Rowe kazao je da će njegov fokus biti na poboljšanju kvalitete, prilagodbe i dostupnosti M&S-ove palete. U planu su i sniženja cijena, smanjenje udjela promotivne prodaje i povećanje broja zaposlenih u trgovinama.

"Te će akcije, u kombinaciji s otežanim uvjetima za trgovanje, imati negativne posljedice po dobit u kratkoročnom razdoblju", kazao je Rowe čiji je prioritet srediti stanje u tom odjelu.

Maloprodajni je div inače u srijedu izvijestio da mu je temeljna dobit prije oporezivanja u poslovnoj godini koja je završila 26. ožujka blago povećana, za 4,3 posto, na 689,6 milijuna funti.

Rowe s 26-godišnjim stažem u tvrtki prošlog je mjeseca na čelnom mjestu u britanskom divu s 132-godišnjom tradicijom zamijenio Marca Bollanda. Došao je iz problemima pritisnutog odjela poslovanja s odjećom i kućnom opremom, na čijem je čelu bio kratko, od lanjskog srpnja. Taj segment godinama je bio pogođen gotovo konstantnim padom prihoda, podsjeća Reuters. 

Novi čelnik istaknuo je i da će se najesen pozabaviti dodatnim strateškim pitanjima, uključujući ona na međunarodnoj razini, te imovine i organizacije robnih kuća u Britaniji.

Komentirajte prvi

New Report

Close